„Ta käib natuke ujumas ja tuleb siis lainelauale tagasi – seilab niisama ja jääb täiuslikku lainet ootama,“ seletas mees kanalile 9News. Fiuza sõnul näis madu nimega Shiva suplust nautivat, kuna tavaliselt annab ta oma pahameelest märku sisisedes, mida ta aga ujumas käies kunagi teinud ei ole.

Paraku jäi veebis populaarseks osutunud video silma ka kohalikele keskkonnaametnikele, kes tegid maosõbrale ebatavalise surfikaaslase eest ligikaudu 1400 eurot trahvi. Keskkonnaametniku Jonathan McDonaldi sõnul oli mehel püütoni pidamiseks küll luba olemas, kuid see kehtis ainult kodus – mao kaasavõtmiseks avalikku kohta tal luba ei olnud.

„Me ei taha, et niisuguste loomade pidajad tooksid neid avalikesse kohtadesse ilma spetsiifilise heakskiidetud eesmärgita ning garanteerimata loomade heaolu ja teiste inimeste ohutust. Avalikud kohad võivad tekitada loomadele stressi ja panna neid ettearvamatult käituma. Maod on kõigusoojased loomad ja kuigi nad oskavad ujuda, siis üldjuhul nad väldivad vett. Püütoni jaoks oli sealne vesi väga külm ja meres peaksid siiski ujuma ainult meremaod,“ ütles ametnik.

Allikas: 9News