Salateenistuse kommunikatsioonijuhi Anthony Guglielmi teatel leidis intsident aset esmaspäeva õhtul kella kaheksa paiku. Agent sai kohapeal ka arstiabi ning tema tervis on korras.

Vaid kahe aasta vanune saksa lambakoer Commander on nüüdseks teadaolevalt juba 11 korda kedagi hammustanud.

Mullu oktoobris ei suutnud esimene leedi Jill Biden looma ohjes hoida, kui too jälle salateenistuse agenti rünnata otsustas.

„On vaid aja küsimus, millal ta mõnd agenti hammustab,“ hoiatas toona oma kirjas üks Valge Maja töötaja. Novembris sattuski üks agent saadud vigastuste tõttu suisa haiglasse.

Alles tänavu juulis teatati Valgest Majast, et sääraste intsidentide ärahoidmiseks käib parasjagu koera põhjalikum treenimine.

Salateenistuse töötajad ei vastuta presidendipere lemmikloomade eest. Neljajalgsetega tegelemine pole nende tööülesanne, kuid paratamatult puutuvad nad tihti omavahel kokku.

„See ei ole salateenistuse teema. See on üldise tööohutuse teema,“ kommenteeris lugu endine salateenistuse agent Jonathan Wackrow.

„Olukord on unikaalne, sest ühest küljest on tegu presidendi residentsiga, aga teisest küljest käivad tuhanded inimesed seal tööl, ja töökohal ei tohiks niisugused ohud varitseda. Just ohuga ongi selle koera näol tegemist. Ühe korra võib sellist asja õnnetuseks nimetada, aga kui see juhtub mitu korda, on probleem tõsine,“ lisas mees.

„Bidenid kindlasti armastavad oma koera ja peavad teda pereliikmeks, nagu koeri ikka peetakse, aga ta kujutab endast töötajatele märkimisväärset ohtu,“ arvas Wackrow.

Ka Bideni eelmine koer Major pures Valges Majas mitut inimest ning saadeti seetõttu lõpuks igaks juhuks peretuttavate juurde elama.

Allikas: CNN