Septembri alguses sai Tallinnas Asunduse tänaval autolt löögi hõbekajakas. Löögi tagajärjel ei suutnud ta enam jalgele tõusta ja jäi teeserva lamama, kuni üks hooliv inimene Eesti Metsloomaühinguga ühendust võttis. Õnneks oli leidja nõus kajakat enda juures hoidma, kuni ühingu vabatahtlik Karina sai linnu eest hoolitsemise üle võtta ning talle hoiukodu pakkuda.

Hoiukodus sai kajakas nimeks Arnold. Karina on ka varem kajakate eest hoolitsenud, kuid Arnold jäi talle meelde erakordse arukuse poolest. Kahe nädala möödudes oli suleline toibunud ning sai oma iseseisvat linnuelu vabaduses jätkata.

„Kajakaid peetakse tüütuteks tegelasteks, aga igal loomal on õigus oma elule. Proovi sinagi edaspidi vaadata kajakaid uue pilguga. Nende kirumise asemel mõtle parem, mida saaksid ise muuta või ennetada. Äkki ajab prügikonteiner jälle üle ning lihtsasti kättesaadav toit meelitab häälekad linnud kokku?“ paneb metsloomaühing kõigile südamele.

Kui soovid Eesti Metsloomaühingut toetada, siis saada annetus selgitusega „Metsloomade abistamiseks!“ nende pangakontole EE952200221067573100 (SWIFT/BIC kood: HABAEE2X) või Paypali kontole.

Annetada saab ka helistades:

Nr 9009933 – annetad 5€

Nr 9009955 – annetad 25€

Kuula palun kogu jutt ära, sest muidu annetust ei toimu!