Oluline on kohe ära märkida, et toksilisuse raskusaste sõltub tarbitud toidu kogusest, koera suurusest ja võimalikest muudest teguritest. Need on viis toitu, mis tavaliselt on koerte jaoks mürgised ja mida ei tasu neile pakkuda:

Šokolaad

Šokolaad sisaldab teobromiini, ainet, mis on koertele mürgine. Tumeda šokolaadi, kakaopulbri ja küpsetusšokolaadi teobromiini sisaldus on näiteks kõrgem kui piimašokolaadis.

Viinamarjad ja rosinad

Viinamarjad ja rosinad võivad koertel põhjustada neerupuudulikkust. Isegi väikesed kogused võivad olla ohtlikud.

Sibul ja küüslauk

Sibul, küüslauk, porrulauk ja murulauk võivad kahjustada koera punaseid vereliblesid, põhjustades aneemiat. Küüslauk on vähem mürgine kui sibul, kuid võib siiski olla suurtes kogustes kahjulik.

Ksülitool

Ksülitool on suhkruasendaja, mida leidub paljudes suhkruvabades toodetes, sealhulgas nätsus, kommides ja küpsetistes. See võib põhjustada insuliini kiiret vabanemist, mis põhjustab koertel hüpoglükeemiat (madalat veresuhkrut), krampe ja maksapuudulikkust.

Avokaado

Avokaado sisaldab ainet nimega persin, mis võib suurtes kogustes olla koera jaoks mürgine. Lisaks tekitab avokaado kivi lämbumisohtu ja allaneelamisel võib see põhjustada seedetrakti ummistuse.

Väga oluline on hoida need toidud lemmiklooma jaoks kättesaamatus kohas ja vältida nende tahtlikku söötmist oma koerale. Kui kahtlustad, et koer on alla neelanud midagi mürgist, võtke viivitamatult ühendust loomaarstiga.

Allikas: WebMD