Kassi küüned koosnevad keratiinist ning kasvavad väga kiiresti. Parasjagu liikuval kassil pole nende kulutamisega üldiselt probleeme. Keerulisem on lugu vanemaealiste kassidega, kelle liikumine on raskendatud.

Kui küüsi piisavalt ei kulutata, võib kass hakata endale viga tegema, närima ja kratsima. Küüned võivad kasvada ka kaardu ja käpapadjandi sisse, mis põhjustab tugevat valu ja avab tee infektsioonidele. Seega: kui kassi küüned kasvavad liiga kiiresti ja tal on tegu, et neid kulutada, on korrapärane küüntelõikus soovitatav.

Kuidas seda teha?

Et küüntelõikusega edukalt hakkama saada, on vaja spetsiaalseid küünelõikustange. Inimestele mõeldud kääridega ei tohi kassi küüsi lõigata.

1. Võtta kass kindlalt kuid õrnalt sülle. Üks võimalik trikk on mässida kiisu käterätiku sisse. Kui ta liiga palju rabeleb, võid paluda sõbra või pereliikme küüntelõikusel appi.

2. Venita käppa kergelt. Hoia see võimalikult liikumatu.

3. Vajuta varbale, et küüs oleks hästi näha.

4. Pane tähele, et käpale kõige lähem küüneosa on roosakat värvi. See on piir, kus peaksid lõikamise lõpetama.

5. Lõika horisontaalselt. Üldiselt peaks lõigatava küüne pikkus jääma ühe-kahe millimeetri vahele.

6. Korda sama protseduuri teistel küüntel.

Oluline on jääda rahulikuks ja kassi mitte ehmatada. Isegi, kui kogemata tekkiv verejooks on väike, võib sellega kaasnev valu kiisu tulevasse protseduuride suhtes kartlikuks muuta.

Kui oled alles värske kassipojaomanik, tasub uut pereliiget küüntelõikusega varakult harjutama hakata. Selleks võiks tema käppasid regulaarselt katsuda ja masseerida, et tal tekiks puudutamisega meeldiv seos.

Allikas: mascotasmania.es