„See oli väga paha luumurd, täpselt ei teagi, kuidas see õnnetus juhtus,“ tunnistas rantšo perenaine Ande Arula Tema sõnul on Draakonil on sedavõrd tugev elutahe, et tema eutaneerimisele ei tahtnud ta mõelda vaatamata sellele, et enamik loomaarste pidas juhtumit lootusetuks.

Maaülikooli suurloomakliinikust leiti aga veterinaar, kes oli valmis Draakonit opereerima - esialgu teadmata, et seda tuleb teha lausa kahel korral, sest esimesel operatsioonil paigaldatud plaadid ei jäänud korralikult pidama.

Eile õhtul pääses Draakon viimaks koju tagasi. „Teised loomad tulid talle vastu, nagu ta poleks ära olnudki, musitasid, häälitsesid. Tema tundis kohe oma boksi ära ja läks sinna. Eks ta tahab kangesti vahekäiku ka pääseda, aga selle põrandat pean ma natuke parandama, sest üks jalg on tal paraku natuke kõver,“ jagas Ande muljeid. „Mängud on tal jõulisemaks läinud, ikkagi täkk. Ja millise kooriga nad mind täna hommikul kõik koos tervitasid!“

Lisaks Draakonile elab Ranna rantšos veel kolm eeslit - Draakoni õde Lohe, ema ja kasuisa. „Ma olen nii õnnelik!“ nentis Ande vaatamata sellele, et eesli operatsioonid väga kulukaks kujunesid. „Inimesed on vahel minu üle naernud, et miks ma seda kõike teen, aga see loomade tänulikkus on midagi erilist! Ma olen loomadega nii pikka aega tegelenud, et saan aru, kas loom tahab surra või elada. Draakonil on tohutu elutahe!“

Draakon pärast operatsiooni

Koos Draakoniga saabus rantšosse ootamatult ka uus elanik. Võhma lähedalt leiti lamba- ja kitsekari, kelle vastu keegi huvi ei tundnud. Loomad said seetõttu soovijatele laiali jagatud ning üks sokuke liitus parasjagu Tartust Pärnumaale sõitnud Ande ja Draakoniga.

Eesli operatsiooniks annetanud inimestele, kelle hulgas oli ka oma taskuraha loovutanud lapsi, korraldab Ranna rantšo sel pühapäeval tänuürituse, kus paranenud looma silitada ja patsutada saab. Perenaise sõnul on Draakon väga sõbralik ja paimaias.

Kuna kulud kasvasid kavandatust tublisti suuremaks, saab Draakoni paranemist toetada siiani. Seda on võimalik teha pangaülekandega:

MTÜ Farmiloomade Turvakodu Eestimaal

EE502200221068757019