Seekordsed pidustused vältasid lausa nädala ning kulmineerusid täna. Loomade pidusöögiks kogusid lasteasutused oma kasvatatud kõrvitsad kokku ja saatsid neljajalgsetele pidulistele kingiks.

Teiste hulgas suhtusid saadetisse erilise tänuga elevandid. Härra Carl otsustas talle saadetud kõrvitsa katki astuda ja seejärel terve kõrvitsa suhu pista. Elevandiemand Draay tegi korraliku mürtsuga kõrvitsa katki ja asus nosima. Teistsugust taktikat kasutas elevalt Fien, kes alguses üritas terve kõrvitsa suhu pista, kuid tundis, et lihtsam on see üles tõsta ja maha kukutada.

Koolivaheajanädala algul toimunud 1.-4. klassi õpilaste linnalaagris meisterdasid lapsed kõrvitsatest vahvaid keskkonnarikastusvahendeid loomadele. Laste ettevalmistatud kõrvitsatega said juba enne ametlikku kõrvitsapidu maiustada kitsed ja lambad, küülikud ja merisead, kääbusjõehobu ja elevandid, tuhatjalad ja putukad.

Väikestele ahvidele ja surikaatidele peideti põnevaks lõigatud kõrvitsatesse maiuspalu, suur kärnkonn aga sai endale vahva varjualuse, maod aga võimaluse põnevat vilja kompida ja nuusutada.