Mia tuli Kruusa tallu 15 detsembril 2017. Miale otsis kodu Viidase töökaaslane. Täiesti tavaline olukord - steriliseerimata kass tõi pojad õuele.

Saime koduotsija kätte autost-autosse Luunja silla juures. Võtsin väikese kiisu sülle ja hoidsin teda kõvasti kinni, et ta hämaras kuhugi põllule ei hüppaks.. Tõime koju ja ta sai nimeks Mia.

Selle kassiga seoses on mul ka väga traagiline lugu.

Järgmise aasta veebruari alguses muutus kiisu juba üsna uljaks ja julgeks ning tuli minu järel tuulekotta. Ent talus oli siis kodukoer Betty, kes on nüüdseks meie hulgast lahkunud. Koer pistis pea tuulekotta ja kiisu ehmatas nii väga, et pages õue, ronis mööda maja seina üles ja jäi katuseharjal küüntega seisma nagu kivikuju.

Kuna kiisu ei olnud kuigi pikalt meil elanud ja õues polnud ta ka käinud, oli mu esimene mõte - pageb metsa ja sinna ta jääbki, ei leia me teda enam, sest ta oli väga väle kassipoeg.

Võtsin redeli ja ronisin kassile järele. Sain kiisust kinni..

Kass keeras ringi ja lõi suurest hirmust mulle küüned näkku, mistõttu reaktsioonina lasin käe redelist lahti ja hüppasin nagu Terminaator betoonist trepile..

Kõndisin tuppa ja enam jalale astuda ei saanud, saabast jalast võtta ka ei julgenud. Viidas juhtus just helistama. Rääkisin talle loo ära, tema kiirustas koju ja seejärel minuga kiirelt EMOsse.

Peale röntgeni tegemist küsis arst: kas vähemalt said kassi ära päästa?

Kass Mia

Diagnoos: killustunud kandluumurd. Palju õnne- doonorluu abil ehitatud uus parema kanna luu täis raudplaate! Igaveseks unustatud minu armastatud kontskingad ja saapad!

Kurb loo juures on ka veel see, et Viidas pidi sõitma kuuks ajaks välisriiki just peale õnnetust ja väljas oli ju veebruar. Majas on kaks ahju, aga Tiiu kannale astuda ei saa!

Inimesel tärkavad olukordades ellujäämisinstinktid. Vedasin puid seljakotiga (karkudega) ja siis leidsin rehe alt kelgu! Päästetud ma olingi Nagu zombie roomasin lumes, puud kelgul. Kass jättis oma tulekuga igaveseks jälje mulle kannale.

Kuna kõikidel headel lastel käivad päkapikud või jõulumees, on ka Kruusa talu loomadel tänavu päris oma jõulukuusk, kuhu alla ootavad kuulekalt ja hästi käitunud loomad kingipakke. Kui jõulukuul meile külla ei jõua, aga keegi puges sügavale põue ja hinge, saab kingi saata ka veebipõhiselt

Kui soovid Miale jõuluks kingituse teha, siis tea, et Mia armastab väga kassikonservi tuunikalapasteet GOURMET GOLD.

MTÜ Paitame Loomakesi

EE924204278624018604

Selgitus: MIA