Kui Shaq oskaks inimkeeli rääkida, oleks tal pajatada palju rohkemgi, kui siin kirjas. Shaq osteti Politsei-ja Piirivalveameti Pärnu politseisse Rootsi suurepärasest kennelist narko- ja jäljekoeraks.

Shaqil oli hea kutsikapõlv, suurepärane peremees, kes teda õpetas, temaga mängis ja Shaq sai väga hea põhja edasiseks tööks. Lootustandev koer nagu tema õde Cherry, kes oli aastal 2021 Eesti parim narkokoer! Kahjuks juhtub nii, et ikka vahetatakse töökohti ja nii läksid koerajuhi ja kutsu teed lahku. Shaq müüdi edasi Maksu-ja Tolliametile narkokoeraks.

Koera vanuse järgi saab järeldada, et ta töötas instruktoriga mitu aastat. Ühtäkki aga hakati otsima koerale kodu. Jutt liikus koerajuhtide vahel. Nii sai ka Viidas info koera kohta, keda taheti töölt „maha kanda“. Põhjuseks agressiivsus, raevusündroom.

Kes vähegi tõugudest midagi teab, mõistab, et spanjelite iseloomgi ei viita kuidagi agressiivsusele. Tundus justkui uskumatu lugu. Koer olla ka käinud arsti juures, talle oli määratud rahustid. Sellise iseloomustusega koer tekitas muidugi judinaid. Meil on ju väike laps, teised koerad, kass, linnud.

Ent kui abikaasa hakkas konsulteerima oma tuttavate arstidega, sai selgeks, et peame koera endale saama! Kirjutas avalduse ja voila!, selgus, et koer loovutatakse meile tugevate lepingutega.

Läksime Shaggile järele. Koer toodi meie juurde kuurist (ei väida, aga ilmselt elas ta puuris). Välja tuli rihma vedav; äärmiselt mänguhimuline lustiv kutsu. Kui mina põlvedele laskusin ja kutsu oma juurde kutsusin, hõikas senine koera omanik: „ Ära tee nii!! Ta on agressiivne ja võib hammustada, ma näitan sulle videot kohe!“

Ma tõusin ruttu püsti, näost punane, jalad värisemas. See esmane tutvustus oli küll nüüd liiast! Siis nägin telefoniga filmitud videot, kus aedikus oli vahtu suust pritsiv agressiivne lõukoer.

Tõime koera koju, tuppa muidugi. Shaq hakkas kõiki kausse tühjaks pugima, larpima kõikidest koerte veekaussidest. Mina hoidsin distantsi. Kui ta tuli mu juurde, pall suus, siis palusin Viidast, et ta vaataks, et koer ei hammustaks. Mind oli tõesti ära hirmutatud!

Shaq

Üsna pea sain tegelikult selgeks, et koer tahab vaid mängida, vajab palju tähelepanu keskpunktis olemist. Ta lausa igatseb tööd teha! Talle meeldib nii väga olla toas, mängida ja saada pai.

Saatsin endisele omanikule kirja ja tänasin sellise tubli ja sõbraliku koera eest. Vastust loomulikult ei tulnudki.

Kuna Viidas sai koera jaoks kaasa agressiivsust pärssivad tabletid, siis konsulteerides arstiga lõpetasime järk-järgult nende andmise, sest koera olemusest ei paistnud välja kuidagi agressiivsust. Jah, tal oli eelnevalt olnud söögiagressioon, millest saime järjepidevalt töötades lahti.

Kõik meie külalised on näinud ühte pööraselt tiirutavat, pead segi ajavat koera, kes mängiks 24/7 ja edasigi. Suvel käib Shäggi ennast loomade joogitünnides jahutamas ja mängib edasi. Talu üritustel näeme koera vaid vilksamisi maja nurga taha jooksmas, vett larpimas ja edasi jooksmas, tokid, pallid ja muud mänguasjad suus, otsimas lapsi, kes temaga mängiks.

Pisike meenutus suvest nende paljude ägedate päevade seast Shäggiga.:

Kuna olen Süsile õpetanud rohu seest sentide otsimist ja Shäggi on olnud selle juures, teab ta, et Süsi saab sendi leidmise eest preemiaks mängu.

Talitasin loomi ja Shäggi tuli minu juurde ja märkasin, et tal on midagi suus. Tema vaatas mulle otsa ja sülgas suust mulle jalgade ette särava ühe-eurose mündi Siis ma tõesti naersin ja viskasin patuka Shäggile tänutäheks Ei tea kust ta selle leidis, ilmselt oli mõni külastaja ühe euro võrra vaesem Tubli igatahes!

Vot selline on meie Shaq, hüüdnimega Shäggi. Kui tulete, siis teate, et teda ei pea kartma - üle kõige maailmas tahab Shaq mängida, eriti lastega.

Vaata videot ja tunned ära selle sama koera meie õuelt!

Kuna kõikidel headel lastel käivad päkapikud või jõulumees, on ka Kruusa talu loomadel tänavu päris oma jõulukuusk, kuhu alla ootavad kuulekalt ja hästi käitunud loomad kingipakke. Kui jõulukuul meile külla ei jõua, aga keegi puges sügavale põue ja hinge, saab kingi saata ka veebipõhiselt.

Shaq armastab kõiki koeramaiuseid.

MTÜ Paitame Loomakesi

EE924204278624018604

Selgitus: SHAQ