Felix nägi ilmavalgust tänavu 25.mail ja kolis ühte pealinna kodukesse. Tema omanik oli varemgi kaks kassi ära andnud.

Felixi senise saatuse uurimine oli Loomapäästegrupi jaoks tõeline peavalu ja lõplikult pole see siiani selge. Igal juhul sooviti, et Loomapäästegrupp seljavigastusega seotud ravi kinni maksaks. Edasine pikk suhtlus ja ridade vahelt lugemine viisid vaid ühe järelduseni – Felixi elu ja heaolu on selles peres ohus ning asi jõuab politsei töölauale.

Kaks nädalat peale kassi vigastada saamist sai Loomapäästegrupi asutaja Heiki Valner Felixi kätte ja viis ta kohe Loomade Kiirabi Kliinikusse põhjalikule uuringule. Perenaise jutt süütust selgroonihestusest, mis ise taastuvat, ei pidanud paika ja looma selgroog on väga katki. Kuigi väideti, et ta üritab juba tagakäppasid kasutada, siis diagnoos selle võimaluse välistab.

Felix kliinikus

„Lisaks on kiisul ka jääkide väljutamisega raskusi ning soolikas oli otsast lõpuni „jämedat“ täis ja põis nii pungil, et kohe hakkab lõhkema. Mõtted triivisid vägisi eutanaasia suunas ja see viis tuju nii ära, et tiirutasin lihtsalt autoga paar tundi sihitult ringi kuniks tiba kergem hakkas,“ kirjeldas Valner.

Dr. Karl Armin Pulk sai pärastlõunal uuringutega ühele poole ja need olid juba hoopis teisest puust . Kass sööb-joob ja tema meeleolu on hea. Pärakurefleks on olemas ja ka tagakäpad tunnetavad valu. „Kuigi hommikul olime Arminiga üsna ühte meelt, et seda vaest loomakest päästa ei suuda, siis eutanaasia puhul me mõtleme mitte kümme vaid sada kümme korda ja teostamiseks läheb alles siis, kui tõesti muud üle ei jää. Praegu on veel kõik võimalik,“ lausus Valner.

Ta palus eksperthinnangut ka Erivet kliinikust ning dr. Ranno Viitma sõnul pole Felixi olukord lootusetu, kuigi ebaõnnestumine võib olla vägagi tõenäoline. Õnneks pole Felixi vigastus sugugi haruldane ja dr. Viitma tegi paari päeva eest ühele kiisule samalaadse operatsiooni. Sama arst aitas ka Laagna tee avariis selgroo murdnud saksa lambakoera Arina jalule. Operatsioonilauale jõuab Felix juba homme.

Loomapäästegrupp osaleb sel aastal esmakordselt ka Annetustalgutel ja soovijad saavad Felixit toetada läbi selle algatuse. Valner lisab: „Me koos loomaarstidega nii-nii soovime, et Felix saaks terveks ja elaks edasise elukese juba palju paremate inimeste juures. Ette juba suurimad tänud teie südameheaduse ja kaastunde eest! Anname Felixile lootust!“

  • Loomapäästegrupp MTÜ

  • EE437700771003183318

  • Felixi ravikulud

Felixi ravi saad toetada ka LPG annetustelefonidele helistades:

  • 900 1313 (5.-)

  • 900 1414 (10.-)

  • 900 2323 (25.-)

    Loe pikemalt Loomaveebist.