„Koerast oleme üle, kohe saame koera sabast ka,“ on MTÜ perenaine Irmeli Grönberg optimistlik. „Ehitame vanurkoertele, kellel ei ole enam kodu, soojustatud elamist, samuti karantiiniruume. Kuna hüljatuid kasse on samuti palju, siis olime fakti ees et ka neile on vaja saada oma soe peavari. Riverman Invest OÜ tegi meile varajase jõulukingi ja annetas meile soojaku. Sinna tuleb meil karantiiniruum ehitada.“

Soojakust valmib karantiiniruum

Irmeli kostil elab lisaks teistele loomadele praegu 30 koera ja kunagi ei tea, millal lisa võib tulla. „Augustis oli täiesti tavaline päev, kui kell 18.30 tuli kõne, et omanik leiti surnuna ja viis koera jääb üle,“ toob ta näite. Enamik MTÜ hoolealuseid on niisugused, keda keegi teine ei taha - kõrges eas või puudega.

Vanurkoerad vajavad rahulikumat elamist, niisamuti valmib Irmeli juures nüüd eraldi ruum emadele ja kutsikatele. Karantiinis hakkavad viibima uued saabujad, kes vajavad veel vaktsiine ja parasiiditõrjet. „Kui karantiiniruume poleks, siis vaktsineerimata koeri võtta ei saaks,“ selgitab Irmeli, kelle sõnul ta siiani on väiksemaid koeri enne protseduuride tegemist pidanud haagissuvilas ja suuremaid eraldi aedikutes.

Ta tänab inimesi ja firmasid, kes ettevõtmisele õla alla on pannud. „OÜ Põrandast Laeni, kes koos meie sotsiaalmeedia lehe jälgija Karin Lehariga kinkisid meile infrapuna soojuspaneeli karantiini ruumidesse,“ nimetab ta.

Infrapuna paneel hakkab koeri soojendama

Et koerad-kassid rutem sooja ja karantiini pääseksid, on võimalik kaasa aidata ka neil Delfi lugejatel, kes on nõus tegema annetust MTÜ Aita Mind Koju kontole EE672200221071060269