Ezmeralda - nimi nagu Mehhiko seriaalis - on üks eelmises loos kirjeldatud meile saabunud neljast ponist. Mulle öeldi korduvalt- kuule, see poni on paks. Mina panin selle ikka söömise ja talvekarva arvele. Talvekuudel ongi nad nagu karvapallid. Arstilt kinnitust küsides oleks vereproov läinud Eestist välja.

Sofia

Eelmine omanik ütles, et seda tiinuse küsimust peaks küll täku käest küsima. Okei. Ei saanud ju küsida. Kristi Eesti Loomakaitse Liidust tuli Tomit vaatama paar päeva enne 17. aprilli ja ütles taas: „Kuule, Tiiu, poni on tiine, raudselt!“ Essul tõesti ei olnud väga suurt kõhtu.

17, aprill, esmaspäev. Läksin varahommikul talli toimetama, avasin ukse ja vaatasin, et keegi võõras on tallis. Ega sündinud varss ise ka ei teadnud, kuhu ta sattunud on. Kõik oli siiski läinud kenasti.

Viisin teised ponid õue, vahetasin allapanu uue pehme põhu vastu ja käisin tihti vaatamas. Sofiat käisid ka paitamas lapsed ja vanemadki ütlesid, et ei ole nii väikest varsakest kunagi näinud - nagu mänguhobune.

Nüüdseks on Sofiast kasvanud üleannetu ponitüdruk, kes jookseb vastu igale külalisele ja olete hädas kui mõni maius veel näpus on. Tõeline seltskonnahing!

Sofia

Kuna kõikidel headel lastel käivad päkapikud või jõulumees, on ka Kruusa talu loomadel tänavu päris oma jõulukuusk, mille alla ootavad kuulekalt ja hästi käitunud loomad kingipakke. Kui jõulukuul meile külla ei jõua, aga keegi puges sügavale põue ja hinge, saab kingi saata ka veebipõhiselt.

Sofia on meie boss, „sisseviskaja“ ja maskott. Sofia sööb heina ja Scandagra Eesti hobuste Delizia maiuseid.

MTÜ Paitame Loomakesi

EE924204278624018604

Selgitus: SOFIA