PPA ostis kutsika tulevasele koerajuhile, kes peale poolt aastat kutsikaga tegelemist jõudis järeldusele, et temast ikkagi ei saa koerajuhti. Kuna Süsi on hüperaktiivne ja raske iseloomuga koer juba kutsikast saati, jäi koer peremeheta aedikusse mitmeks kuuks.

Viidas oli selleks ajaks olnud koerajuht peaaegu 25 aastat ning temaga töötaval koeral Blokkil, oli täitunud kaheksa eluaastat. Viidas avaldas soovi võtta väljaõpetamiseks uus kutsikas.

Et PPA ei peaks tegema uusi kulutusi, otsustas Viidas vastu võtta väljakutse ja hakata tegelema Süsiga. Süsist sai pooleteise aastase koolituse järel väga hea jälje- ja otsingukoer. Täna ei tööta Süsi kõll enam PPA ridades, aga on tegev Eesti päästemeeskonnas päästekoerana.

Süsi

Süsil on üks peremees ja mina see ei ole See on Viidas. Mina olen see, kes „laenab“ tarka koera, et näidata, kui hea ninaga on Süsi. Ta leiab ka kõrge heina seest kasvõi kõige väikseima eseme.

Kuna kõikidel headel lastel käivad päkapikud või jõulumees, on ka Kruusa talu loomadel tänavu päris oma jõulukuusk, mille alla ootavad kuulekalt ja hästi käitunud loomad kingipakke. Kui jõulukuul meile külla ei jõua, aga keegi puges sügavale põue ja hinge, saab kingi saata ka veebipõhiselt.

Süsile võib kingikotti panna koeramaiuseid, sest Süsile ei sobi kõik koeratoidud.

MTÜ Paitame Loomakesi

EE924204278624018604

Selgitus: SÜSI