Villi on meie kõige värskem pereliige ja jõudis meile alles hiljuti.

Lehmad ju annavad piima, lõputult, ainult vaja lüpsta. Egas minagi lapsepõlves teadnud, et maal vanavanemate juures voolas piim lüpsikusse just sel põhjusel, et meie Laidi ja Mustu olid poeginud. Vasikaid ma aga suvevaheaegadel küll kordagi ei näinud ja egas minule räägitud ka. „Sellised asjad“ hoiti laste eest saladuses- toit tuli autolavkast ja loomad olid nunnutamiseks! Ehk siis teadsin kindlalt, et need kaks meie lehma vanavanemate juures on tublid piimaandjad ja nii käibki.

Reaalsus on aga õõvastav. Piima saamiseks tiinestatakse lehm seemendamise teel ja pärast poegimist eraldatakse vasikas emast praktiliselt kohe. Hirmus ettegi kujutada, sest iga laps vajab oma ema ja vastupidi, olgu ta loom või inimene.

Nii juhtus ka meie vasikas Villiga. Villit polnud saatus ka veel lisaks soosinud. Ta sündis pullvasikana ehk siis piimafarmi tal nagunii poleks olnud kohta jääda. Pullvasikad lähevad teadagi kuhu ja kuna Villi oli ka kasvust maas, hädine ja vilets, „müügikõlbmatu“ loomake, oleks tema saatus olnud surmasüst.

Kuna aga Villi oli võitnud paljude farmitöötajate südame, otsustasid nad päästa Villi kindlast peatsest hukust ja kirjutasid meile temast. Läksime Villit perega vaatama. Tema märg limpsu vastu minu kätt oli meie esimene tutvus.

Villi

Ostsime Villi farmist välja ja tõime koju. Veetsin terve selle õhtu laudas, et väike beebivasikas võõras kohas ööunne saaks suikuda.

Järgmisel päeval helistasin ka meie loomade arstile, et tuleks vaataks väikese üle. Villi läbib hetkel 10-päevast antibiootikumikuuri, peale mida on vaba põletikust. Lubasime Villit poputada, et ta saaks suureks ja tugevaks! Temast õhkub elujanu ja alla ei anna me kumbki!

Kuna kõikidel headel lastel käivad päkapikud või jõulumees, on ka Kruusa talu loomadel tänavu päris oma jõulukuusk, mille alla ootavad kuulekalt ja hästi käitunud loomad kingipakke. Kui jõulukuul meile külla ei jõua, aga keegi puges sügavale põue ja hinge, saab kingi saata ka veebipõhiselt.

Villi sööb vaikselt heina, saab Scandagra vasikate startertoitu ja piimaasendajat.

MTÜ Paitame Loomakesi

EE924204278624018604

Selgitus: VILLI