Oleme mittetulundusühinguna äärmiselt kulutundlikud. Sõltume oma töös annetustest, sest kohalik omavalitsus katab vaid varjupaika sattunud looma esimese 14 päeva hoiukulud. Alates 15. päevast tugineme loomade eest hoolitsemisel, ravimisel ja vajalike protseduuride tegemisel 100% annetustele.

Hõissaa, pulmad!

Kevadel pöördus meie poole pulmapidu korraldav paar teatega, et nemad sooviksid oma pulmas midagi loomade heaks teha. Maarja-Liisil ja Kasparil oli tekkinud idee, et külalised võiksid lillede toomise asemel teha hoopis annetuse abivajavatele loomadele.

Nii pruut kui peigmees on mõlemad üdini loomainimesed ja seetõttu tundus igati loogiline oma tähtsal päeval ka loomi meeles pidada. Nende peres on koer ja kass ning ka varasemalt on mõlemi elus olnud peaaegu alati mõni lemmikloom. Nad teadsid, et nad lilli ei soovi, kuna nii paljude lilledega pole lihtsalt midagi peale hakata. Koheselt hakkas mõte liikuma heategevuse suunas ja nii jõutigi järeldusele, et lilleraha tuleks annetada mõnele mittetulundusühingule. Annetuse saaja osas polnud vaja palju mõelda, kuna Maarja-Liisi ja Kaspari enda kallis koer Noora on just varjupaigast võetud.

Pulmakülaliste tagasiside idee osas oli väga positiivne ja üheskoos koguti loomade heaks lausa 380 eurot.

„Kindlasti soovitaksin ka teistel midagi sarnast teha, kuna pruudi ja peigmehe jaoks on see päev imeilus ja eriline ning veel erilisemaks tegi meie tähtsa päeva see, et saime teha nendele imearmsatele ja kaitsetutele loomadele kingituse,“ sõnas Maarja-Liis. Meie suurim tänu läheb Maarja-Liisile, Kasparile ja nende pulmakülalistele!

Loomasõbralikud koolinoored

Tallinna Pae gümnaasiumi õpilasesindus otsustas septembrikuus toimunud Sikupilli hoovikohvikute päeva raames midagi head teha ja kogu üritusel teenitud tulu annetati varjupaigaloomade heaks. Noored olid väga asjalikud ja lisaks üritusel hea-parema müümisele, jagati ka infot varjupaigaloomade ja neile annetamise kohta. Samuti jagati meie Käpa All ajakirja.

Hiljem käisid noored ka meie Tallinna varjupaigas külas, et kogutud annetus üle anda ja neljajalgsetega tutvust teha. Oleme väga rõõmsad, et noored on niivõrd hoolivad ja loomasõbralikud!

Pae gümnaasiumi noored annetasid hoovikohvikute päeva tulud varjupaikadele

Pitsakarp aitab looma koju

Lisaks imemaitsvate ja hõrgutavate küpsetiste tegemisele jagub Kraft Keila pidajal Julial aega ka loomade aitamiseks. Nimelt pakkus Julia kodu Varjupaikade MTÜ endisele hoolealusele, kutsikavabrikust päästetud raske minevikuga chihuahua-laadsele Candyle. Kui selle aasta augustis korraldasime vabrikust päästetud chihuahua’de kokkutulekut, pöördus Julia lahkelt abipakkumisega meie poole ja tegi üritusele imemaitsva catering’i.

Hiljuti pakkus ta meile välja aga vägagi kastist välja idee – trükkida pitsakarpidele QR-kood, mida skännides jõuab inimene koduotsivate loomade kuulutusteni. Siiani on inimesed idee hästi vastu võtnud ja loodame väga, et pitsakarp aitab nii mõnegi looma koju! Septembris tähistas pagariäri pidulikult esimest sünnipäeva ja selle erilise päeva puhul annetati kogu päevatulust 5% meie hoolealuste heaks.

Julia idee QR-koodiga pitsakarpidest aitab kodutud loomad koju

Suur-suur aitäh kõikidele erilistele aitajatele. Kui ka Sinul on põnev idee, kuidas varjupaigaloomi abistada, siis võta meiega ühendust toetus@varjupaik.ee ja viime selle idee üheskoos ellu!

Lugu ilmus Varjupaikade MTÜ ajakirja Käpa all 2023/3 numbris. Autor: Anni Anete Mõisamaa