Selgus, et kaks poegadest on emased ja üks isane. Eriti häälekas oli viimasena tüvealusest pesast välja toodud kõige väiksem emane poeg.

Sõrmiksaarmad tervisekontrollis

Ta protesteeris nii kõvasti, et võre tagant protseduuri jälginud saarmapere pages pesakasti varjule. Seda küll ainult hetkeks, õige pea olid nad jälle võre taga. Ka kõrval elavad binturongid olid inimeste toimetamisest huvitatud ja jälgisid tegutsemist suuril silmil.

Binturong loomaaias

Samal päeval vaktsineeriti manul Altani ja amuuri kass Murmur. Avatud maastikul, alpiaasadel ja stepis elutsev manul on paigaletardumise meister. Seda oli loomaarstil hea ära kasutada ka vaktsineerimisel: oma lemmikriiulil liikumatuks tardunud Altani lasi tagajalga süsti teha vurrugi liigutamata. Tõsi, teda on selleks veidi ka kuivalt treenitud.

Manul loomaaias

Hoopis teistsuguse temperamendiga metsa- ja tihnikuasukas amuuri kass end nii kergelt kätte ei andnud. Murmur sisises ja puhises ning tuhises lõpuks kõrgele lae alla, kuid pääsu polnud – kahvavõrku püütuna tuli ka temal vaktsineerimine läbi teha.’

Amuuri kass

Esmaspäeval vaktsineeritud binturongid ei soovinud samuti kinni võtmist, kuid lasid oma tähelepanu köita mahlase meloniga ja ei pööranudki saadud sutsakale tähelepanu. Kalakass Tommi aga sai oma vaktsiinidoosi kätte lendsüstlaga.