Jonny pererahvas tegi kõik õpetuste järgi - paugutamise ajal hoiti koera toas ja keerati muusikagi valjemaks, et teda mitte traumeerida. Siiski õnnestus stressis koeral hiljem välja lipsata, kui ühe külalise jaoks korraks autovärav avati. Nüüd on Jonny kolmandat päeva kadunud ja siin-seal on näha olnud vaid käpajälgi, mis tõenäoliselt talle kuuluvad.

„Tuli info, et teda on nähtud Tartumaal Pala lähedal Kadrina külas. Käisime kontrollimas, aga ei leidnud,“ ütles Jonny perenaine Raina, kelle sõnul on appi võetud hulk inimesi ja termokaamerad, samuti ümbruskond koera otsimise kuulutusi täis riputatud ja palutud abi ka erinevates sotsiaalmeediakanalites.

Jonny

Otsingud, mida on läbi viidud ka öösiti, jätkuvad tänagi. „Oma näppe ei tunnegi, ainult valu, aga annaks või elu, et koera üles leiaks,“ kirjeldas perenaine. Ta lisas, et kuna Jonny on väga sõbralik, võis ta heas usus ka võõrastega kaasa minna või auto peale hüpata. Õnneks on tegu sellist tõugu koeraga, kes talub külma paremini kui mõni väiksem ja siledakarvalisem suguvend.

Raina toonitas, et igasugune abi on teretulnud. Kellel koera kohta mingitki infot on, palutakse helistada telefonil 53 583187.

Jonny ei ole ainus, kelle aastavahetuse paugud paanikasse ajasid. Facebooki koerateemalised foorumid on täis abipalved leida koeri, kes ühel või teisel moel kodust plagama saanud.

„Rakettide hirmus jooksis meie aeda üks koer. Saime omanikega kontakti, aga hetkel tundub, et koera tagasi pigem ei soovita ja nüüd proovime leida talle parema (hoiu)kodu,“ kirjutab üks grupi Eesti koerainimesed liige.

Delfi poole pöördus ka Loo alevikus kaduma läinud Kusti perenaine Mariann: „Aasta viimase päeva õhtul kell 19.30 läks minu elukaaslane koeraga meie kortermaja kõrvale õue. Koer oli traksides ja rihmas. Järsult, tema kõrval pandi tööle paugutid või lasti rakette - ei oskagi täpsemalt öelda, mis see oli. Koer, kes sel aastal saab kolmeseks, ehmus pööraselt, kiskus end elus esimest korda traksidest välja ja tormas minema. Mees jooksis järgi, kuid kaotas ta ühel hetkel silmist. Tänu võõrastele inimestele teame, et ta jooksis tegelikult meie majade juurde ringiga tagasi, kuid seejärel on kõik. Edasine info puudub.

Koer pole iial varem minema jooksnud. Samuti pole varasemalt olnud ühtegi märki, et ta ilutulestikku kardaks.

Ma ei oska öelda, kui palju inimesi on teda otsimas käinud kõikjalt meie piirkonnast ja ka kaugemalt. Mitmed kümned kindlasti, kui mitte sada. Inimeste headus ja abivalmidus on olnud jahmatav. Aga me pole teda leidnud.“

Kes brabandi grifooni tõugu Kusti kohta midagi teab, võiks helistada telefonile 53804086 (eesti keeles) või 53991543 (vene keeles). Koera elusast peast leidjale lubatakse vaevatasu.

Loo alevikus kadunud Kusti

Segaduses ja omanikuta loomi jookseb ringi mitmel pool Eestis. Kahjuks raskendab peremehe ja looma kokku viimist asjaolu, et paljud koerad on kiibistamata või pole nende omanikke registris kirjas.