Eile kell 13.45 said päästjad väljakutse Pärnumaale Lao külla, kus oli põlema süttinud ühekordne talumaja. Majas olid veetorud külmunud ning nende sulatamiseks jäeti tööle soojapuhur. Koju tagasi pöördudes leidis peremees eest põleva maja.

Päästjate saabumise ajaks oli hoone lausleekides ning katus ja vahelaedki sisse vajunud. Sündmusele reageerinud Tõstamaa, Pärnu, Lihula ja Risti päästjad lokaliseerisid põlengu kell 15.16, kuid lõplikult kustutati tulekahju kella 16.58ks. Kahjuks hukkusid tulekahjus koer ja kaks kassi, neid päästa ei õnnestunud. Eluhoone hävines tules pea sajaprotsendiliselt.

Päästeamet tuletab meelde, et korralikult soojustamata torude jäätumine on külmade ilmadega sage probleem. Torustike külmumise vältimiseks tuleb torustikud katta lisaisolatsiooniga. Mingil juhul ei tohi jäätunud torusid sulatada lahtise tulega või jätta järelevalveta soojapuhurit neid sulatama. Jäätunud torude sulatamiseks soovitame kasutada soojakaableid. Päästjad juhivad tähelepanu, et juhul kui sulatatakse siiski soojapuhuriga, tuleb seda teha järelevalve all, asetada seade eemale kergesti süttivatest asjadest ning juhtmed peavad olema kontrollitud ning seade heas töökorras.