MTÜ Kasside Turvakodu jagab sotsiaalmeedias kurba lugu:

Ühes väikses Eesti külas elas mees, kes toitis koduta kasse, kuid võimaluste puudumisel ei saanud ta neid steriliseerida ega kastreerida. Nii sai mõnest kassist kiiruga mõnikümmend. Umbes pool aastat tagasi tabas meest insult ning ta viidi haiglasse. Tervislikel põhjustel ei ole võimalik mehel enam kasside juurde naasta ning nende eest hoolt kanda. Kassidel ei jäänud muud üle, kui minna ca 500 meetri kaugusele naabriproua hoovile abi ja palukesi paluma.

Kass külmas

Üle 80-aastasel memmekesel, kes nüüd kassikesed „kingiks“ sai, käib selline hulk kasse aga üle jõu ning ta palub meeleheites abi. Ta ei jõua ega jaksa nende kasside eest hoolt kanda, kuid tal pole ka südant iga päev neid sööki ja sooja anuvaid karvapalle vaadata.

Praegu on kasside ainukeseks ulualuseks rehealune, kus on praktiliselt sama külm kui õues. Kui käisime kohapeal olukorraga tutvumas, olid kassid valmis konservi lõhna tundes need koos karbiga ära sööma. Et krõbedama pakasega päevadel sooja saada, on kassid üksteise otsa kuhjunud, kuid kahjuks selle tulemusena on nõrgemad ja alumised juba hukkunud.

Kassid külma käes

Need kassid ei ole kunagi saanud tunda kodusoojust ega tea, mis tähendab regulaarselt täis kõht, mõnus pehme pesake või mis asjad on mänguasjad.

Aitame üheskoos nad külmast ja näljast ning päästame ka vanamemme sellest „kingitusest“, mis iga päev ta südant valutama paneb, kui mitukümmend karvapalli oma hoovil abi anumas näeb.

Kass külmas

Karvapallide aitamiseks vajatakse:

Hoiukodusid! Päästmist vajavaid karvapalle on kokku umbes 30 ning kõik nad vajavad hoiukodusid.

-Toitu ja pesasid, ronimispuid ja muid kassidele vajalikke tarvikuid.

-Rahalisi annetusi, et kõik karvapallid saaksid loomaarsti ülevaatuse ja kõik vajalikud protseduurid. Nad pole elus veel kunagi arstiabi ja hoolt saanud!

Annetustelefonid (töötavad Elisa, Telia ja Tele2 võrkudes):

900 6575 – annetad 5€

900 6700 – annetad 10€

900 6725 – annetad 25€

Ps! Annetuse toimumiseks kuula tervitustekst lõpuni!

arvelduskontole:

Swedbank

Saaja: MTÜ Kasside Turvakodu

IBAN: EE712200221035355855

SWIFT: HABAEE2X

Selgitus: „30 kassi“