Terve elu Portugalis elanud Bobi vanuseks loeti 31 aastat ja 165 päeva., mis inimellu ümber arvestades teeb koguni 217 aastat. Teemaga tegelenud veterinaaride hinnangul ei pruugi see aga tõsi olla, mistõttu Guinnessi rekordite raamat laseb asja täiendavalt uurida.

Rafeiro do alentejo tõugu koerte keskmine eluiga jääb 12-14 aasta vahele, seega ei usu loomaarstid, et Bobi üle 31 aasta välja vedas. „Mitte ükski mu kolleegidest ei usu, et Bobi oli tegelikult 31-aastane,“ ütles loomaarst Danny Chambers The Guardianile. „Selleks, et Guinnessi rekordite raamat säilitaks oma usaldusväärsuse ja autoriteedi veterinaararstide silmis, peavad nad kindlasti avaldama mõned ümberlükkamatud tõendid.“

Kuigi väidetavalt oli Bobi Portugali loomaregistris kirjas 1992. aastast alates, ei suudeta seda tõestada. Ka vanad fotod temast viitavad, et tegu võib olla hoopis mõne teise loomaga, sest karvkate tundub neil erinevat.

Bobi omanik Leonel Costa leidis, et veterinaaride koorekiht on talle sõja kuulutanud, kuna ta nimetas Bobi pikaealisuse saladuseks inimeste omaga sarnaseid toitumisharjumusi. See aga on vastuolus loomaarstide poolt soovitatavaga. „Kõik oleks teisiti, kui oleksime öelnud, et ta sõi kolm aastakümmet lemmikloomatoitu,“ ütles Costa ja lisas, et kõik dokumendid, mida GWR Bobi vanuse kinnitamiseks palus, on täidetud.

Kuni Bobi surmani tunnistati kõigi aegade vanima koerana austraalia karjakoera, kes suri 1939. aastal 29-aastaselt.

Allikas: BBC