5-aastane Bonja on oma pere kaotanud neljal korral. Tema kiibi ajalugu näitab, et ta on korra kaotanud oma eaka peremehe, ta on loovutatud varjupaika, kodu leidnud, siis on jälle olnud omanikuvahetus, kus ta on jälle vanainimese kassiks antud. Siis juhtus täpselt sama, mis esimesel korral - perenaine jäi vanaks ning ja muutus seniilseks.

Bonja omanik oli suutnud oma kodus Lasnamäel korraldada uputuse, nii et sekkuma pidi päästeamet ning ka memm tuli haiglasse toimetada. Üks politseinik palus operatsiooni käigus naabrinaist, kas too saaks kiisu oma hoole alla võtta. Päästjad olid valmis kassi ka keset ööd varjupaika viima, aga nad kartsid, et varjupaiga kassikarjas satub kodukass sedavõrd stressi, et võib seal tõsiselt haigestuda.

Bonja

Järgmisel päeval saabusid memme lähedased ning igal järgneval päeval kinnitati appi tulnud naabrinaisele, et kohe-kohe võetakse kass temalt ära. Ühel päeval avastas naaber, et kõik kassi asjad ning pass olid talle memme lähedaste poolt ukse taha jäetud. See oli selge märk, et lähedased kassi omale ei soovi ning „kinkisid“ ta häda korral appi tulnud naabrile.

Paraku on Bonja praegusel hoiukodul ehk naabril omal kaks isiklikku kassi, kes teevad Bonja elu põrguks. Bonja peab elama pisikeses köögis, sest igal võimalusel varitsevad pere oma kassid Bonjat ja tahavad talle peksa anda. Nii see paraku jätkuda ei saa, seetõttu vajab Bonja kiiresti armastavat kodu, kust teda enam ei hüljataks.

Bonja

Cats Help kirjeldab Bonjat järgnevalt: „Iseloomult on ta ülisõbralik. Võiks arvata et need vintsutused, mis ta kogenud on, on ta iseloomule ja käitumisele jälje jätnud, aga tundub et mitte. Ehk vaid nii palju, et ta tahab veelgi rohkem hellust ning armastust. Bonja on ka tark. Kinniseid uksi tema ei salli. Uksed peavad lahti olema ning kui ei ole, siis ta teeb nad ise lahti. Ja oma tahtmise ta saab. Bonja on steriliseeritud, vaktsineeritud, kiibitud ning terve kass.“

Kui soovid Bonjale kodu pakkuda, siis palun täida ära kodupakkuja küsimustik ning sinuga võetakse ühendust.

MTÜ soovib kõigile südamele panna: loom ei ole mänguasi! Loom on vastutus. Igal perel ei pea olema looma, aga igal loomal peaks olema oma kodu.

Kui sa soovid oma eakale lähedasele võtta looma, siis sa vastutad ise tema eest ning kui omanikuga midagi juhtub, ei hülga sa looma.

Sama kehtib ka kõigi noorte puhul, kes üürikorterisse looma võtavad. Enne, kui sa looma võtad, palun mõtle hoolega läbi ning aruta oma lähedastega, mis saab siis, kui sa pead antud kodu vabastama ning loomaga koos uut üürikodu on raske leida.

Ehk enne kui sa omale looma päriseks võtad, mõtle kõik asjad hoolega läbi. Samuti ka rahalised küsimused. Kas sul on võimalik loomale tagada ka vajadusel arstiabi ning parim võimalik hoolitsus?