ELSi vabatahtlikud käisid kohapeal olukorda vaatamas. Kontrollkäigul selgus, et koerte kuut on halvas seisus ja koeraema vaid kahemeetrise nööri otsas. Kutsikatele on varjumiseks tehtud koht kuuri alla, kuid tegu ei ole kõige parem lahendusega. Koerte pidaja mõistab olukorda ja saab aru, et on hädas ja vajab abi kutsikatele uute kodude leidmisel.

Kutsikad otsivad kiiresti kodu

Eesti Loomakaitse Selts eesmärk on võtta mõned kutsikad enda hoiukodudesse, käia nendega loomakliinikus ja teha esmased protseduurid ning seejärel otsida neile uued kodud. Samuti püüab selts vastavalt võimalustele aidata parandada ka kutsikate vanemate pidamistingimused.

Koerapere elutingimused tahavad parandamist

Eelmisel nädalal loovutas naaber koertele ühe kuudi. Seega on koeraperel hetkel kasutada kaks kuuti. ELS täitis kuudid põhuga, et koertel ikka hea soe ja kuiv magada oleks. Kutsikatele aitab kodusid otsida ka Eestimaa Loomakaitse Liit.

Kutsikad otsivad kiiresti kodu

Kutsikad on sündinud septembris ehk neljakuused ja valmis uude koju minema. Peres on neli emast ja neli isast koeralast. „Üks isane kutsikas on ELSi hoiukodus Viljandis. Teda on võimalik soovijatel külastada. Koeralapsed on loomult sõbralikud, kuid nagu kõik noored koerad, siis vajavad ka nemad positiivset koolitamist ja teadlikku omanikku,“ lisas ELSi hoiukodude koordinaator Marika Martin.

Kutsikad otsivad kiiresti kodu

Selts palub heade inimeste abi, et aidata kutsikad uutesse kodudesse, teha neile esmased protseduurid ning võimaldada neile kvaliteetset toitu. Eeldatav summa, mis meil selleks kulub on umbes 150 eurot ühe kutsika kohta.

Kui soovid mõnele kutsikale kodu pakkuda, siis täida loomasoovija küsimustik aadressil (märgi küsimustikku looma sugu ja pildi all olev number).

Toetada saab siin

Kutsikad otsivad kiiresti kodu