Kuna varjupaikades on sadu neljajalgseid karvaseid sõpru, kes kõik kaaslast otsivad, siis kutsub Varjupaikade MTÜ üles inimesi just veebruaris ehk sõbrakuul endale varjupaigast neljajalgset sõpra võtma. Kes aga kassi võtta ei saa, võib ulatada enda abikäe, tehes annetuse.

„Koduta kasside probleem Eestis on väga suur ja meie hoole all on hetkel ligi 500 kassi. Seetõttu pööramegi igal aastal veebruarikuus eritähelepanu just kassidele ja viime läbi kampaaniat „Sõpra tunned sabast“. Mõned meie hoolealustest on uut kodu oodanud lausa aastaid ja loodame, et neile kõigile leidub kusagil oma inimene. Kellel kassile kodu pakkuda pole võimalik, saab kasse aidata läbi annetamise. Tänu toetustele saavad meie armsad tegelased vajaliku ravi ja jõuavad uue kodu ära oodata,“ selgitas Varjupaikade MTÜ kommunikatsioonijuht Anni Anete Mõisamaa.

Sõbrakuu kampaaniat toetab PetCity. Kõik veebruaris Varjupaikade MTÜ-st kassi võtnud inimesed saavad kaasa PetCity ja Pro Plani poolt kinkekoti, mis sisaldab kõike head ja paremat uuele lemmikule. Lisaks aitab PetCity igapäevaselt kaasa, et varjupaigakassid leiaksid kiiresti uue kodu.

Varjupaikades viibivate kasside kohta leiab infot veebilehel: http://varjupaik.ee/sopra-tunned-sabast. Lähemat tutvust saab loomadega teha varjupaikades kohapeal, leppides eelnevalt kokku külastusaja.