„Täna kolm aastat tagasi läksime kliinikusse lootusega, et ikka saame oma kullakalli Pisi Aphrodite päästa. Olin seda usku, et arstid on jumalad ja suudavad teha võimatut. Aga Pisit ei saadud aidata ning ta lahkus minu süles vikerkaarele järgmisel päeval. See suur valu, mis on jäänud südamesse, ei kao. Iga aasta 15 veebruar süütan küünla ja mälestan oma Pisikest. See aeg, mis saime koos olla, oli nii lühike,“ tunnistas Piret Kuiv, kes kurva sündmuse järel otsustas appi tulla teistele loomaomanikele.

Nii sündis Pisi Aphrodite fond, mille eesmärk on aidata nende lemmikloomade omanikke, kellel tekib probleeme loomakliiniku arvete tasumisega. Praeguseks on fondilt abi saanud 150 õnnetusse olukorda sattunut. „On olnud ka kaotusi ja mõni haigus on lemmiku viinud vikerkaarele Pisi juurde, kuid väga head meelt teeb see, kui lemmik saab terveks ja elab oma täisväärtuslikku edasi koos oma perega,“ ütles ta.

Pisi Aphrodite vaatab fondi tegemisi koerte taevast

Piret selgitas fondi toimimise põhimõtet: „Me vötame alati kliinikutega ühendust ja kirjutame kinnituskirja kokkulepitud summale. Kui saame arve, siis maksame meie MTÜ nimel tulnud arved - need, mis on kokkulepitud.“

Kokkulepet rõhutas ta seetõttu, et fondi olemasolust teadlikud inimesed kipuvad teinekord olukorda ära kasutama. „On ka nii olnud, et meile lihtsalt saadetakse arve, mis on juba omaniku poolt makstud ja öeldud, et maksin ära, kas saate aidata ja kanda raha minu kontole. Abipalveid on meil olnud igasuguseid - ka selliseid, kes lihtsalt püüavad õngitseda ja kui oleme infot rohkem palunud, siis saadetakse lihtsalt meid pikalt,“ nentis ta.

Siiski läheb fondil tema sõnul praegu hästi. „Meil on väga hea meel, et meil pole võlgasid kliinikute ees ja kliinikud usaldavad meid. Me pole ka andnud katteta lubadusi ja üle enda varju ei hüppa. Tore on see, et olen jäänud suhtlema paljude kunagiste abivajajatega ja proovin ikka aidata, jagades oma teadmisi, kui oskan,“ sõnas ta.

Piret on tänulik kolmele suurimale abilisele - raamatupidaja Anneli Nigule, kodulehe tegijale ja uuendajale Carmen Akermannil ja Liina Kruusojale, kes on tema abiline kõiges. „Minu sügav kummardus ja suured tänud teile, meie annetajad ja toetajad, sest ilma teieta ei saaks me toimida!“ lisas ta.

Fondil on Facebookis grupp Mtü Pisi Aphrodite Fond - sellel on praeguseks liikmeid juba üle tuhande. Teises grupis Pisi Aphrodite Fondi heategevuslik oksjoni grupp saab panna oksjonile esemeid ja nende müügist saadav tulu läheb kliinikute arvete tasumiseks.

Annetusi saab teha pangaarvele:

EE747700771008834853 MTÜ Pisi Aphrodite Fond

Abi saanud loomade omanikud saadavad fondile tänukirju

Helen Eelrand

Õnneks oskavad Pisi Aphrodite fondile toetunud lemmikute omanikud tänulikud olla. Siin on mõned väljavõtted nende kirjadest.

„Kiisul läheb väga hästi. Täna oli viimane päev, mil pidin rohtu andma. Kõrvad on nüüd ilusti korras tänu teile. Kiisu oleks kui ära vahetatud, mängib ja möllab, mida ta pole juba ammu teinud. Olen teile megatänulik!“

„Olen väga tänulik fondile, kes aitas mu rott Karule operatsiooni teha. Karuga olen senini koos. Tal on küll muid muresid. Ülejäänud sõpradest olen ilma jäänud. Võimalusel püüan ikka annetada, sest tean kui suur on mure oma looma pärast, kel midagi viga ning tead, et oma jõududega ei saa hakkama. Veel kord SUUR TÄNU!“

„Tere!

Mul pole senini olnud jõudu teile kirjutada, aga teie abi mulle kui täiesti võõrale inimesele andis nii palju jõudu edasi võitlemiseks. Rahast oli loomulikult tohutult abi, aga palju suurem abi oli minu jaoks teie toetus, mõistmine. Tundsin, et ma pole üksi, et on inimesi, kes mind mõistavad ja toetavad võitlust väikse Lunakese eest. Minu lähedased seda ei mõistnud, kuidas saab kassipoja pärast nii palju nutta ja muretseda ning terve varanduse ravi alla ära raisata, aga minu jaoks oli ta kõik. Ma olen teile nii tänulik abi eest, te mitte ei aidanud mul arvet maksta, vaid andsite soojust ja lootust edasi võidelda! Siiras aitäh teie fondile! Te teete imelist tööd!“

„Ma olen veel nii suure pinge all, et ei suuda enda emotsioone õigesti väljendada aga ma olen siiralt Teile tänulik. Olge terved ning hoitud! Olge nüüd, teie abi oli niigi tohutult suur. Arve läks suuremaks, kuna tehti ka ultraheli kuna maksanäidud pole nii head kui enne. Kahe nädala pärast uuesti ultraheli tegema.Ei jõua Teid ära tänada!

Pikk pai Richardile tehtud!“

„Suur, suur tänu abi eest. Te olete imelised inimesed. Zaral on praegu kõik korras. Ta on range dieedi peal, võttis hästi kaalust maha.

„Heipsadi hei teile, armsad sõbrad annetajad. Meil on veel rõõmusõnumeid. Meie päästetud laudakiisud on kõik oma kodudes Lonni jäi ja sai kohe hoiukodust oma kodu Ezra poiss vahetas nime ja nüüd on ta nimi Siim ja naudib uut elu. Emme Triibik läks ka maale elama ja sai vahva pere endale. Me täname südamest hoiukodu, kes jaksas nende jäärapäiste kiisudega tegeleda. Täname ka kõiki annetajaid, sest tänu teile on kolm kiskinit päästetud. Soovime teile rahulikku aastavahetust ja uuel aastal uue hooga tegudele. Aitäh!“