Kõigil huvilistel on sel korral võimalik oma käega katsuda ja mikroskoobi all vaadata jääkaru karva, lähemalt tutvuda suurkiskja küünistega ja vaadelda jääkarude toitmist. Loomakasvatusnõunik Anne Saluneem räägib jääkarude Friida ja Rasputini toitumisharjumustest ja huvitavaid fakte jagavad loomaaia loodushariduse spetsialistid. Põnevaid lugusid oma viimasest Arktika retkest ja Loodeväila läbimisest räägivad Maris ja Tiit Pruuli Eesti Polaarklubist. Imelisi kaadreid Arktikast näitab fotograaf Kaido Haagen. 

 Eesti Polaarklubi tegevjuhi Katrin Savomägi sõnul on ülemaailmse jääkarupäeva tähistamine vajalik, et tõsta teadlikkust jääkarude elupaikade vähenemisest. “Jääkaru meeldib enamikele inimestele, selline ilus ja uhke loom. Teda kutsutakse ju Arktika kuningaks. Kliima soojenemisel on merejää vähenenud, aga jääkaru sõltub jääst - enamiku oma elust veedab ta jääl või meres. Et kõigele sellele rohkem tähelepanu pöörata tähistatakse 27. veebruaril rahvusvahelist jääkarupäeva. Karu pole oma hädas üksi, muudatused Arktikas puudutavad meid kõiki ja Arktika pole sugugi kaugel”, sõnas Savomägi. 

 Rahvusvahelise Looduskaitse Liidu (IUCN) hinnangul on Arktikas praegu 19 jääkarude asurkonda ja nendes elab ligikaudu 26 000 jääkaru. Kliima soojenemise tagajärjel vähenevad Arktika jääväljad ja jääkarude toidubaas ning nii võib sajandi lõpuks alles jääda ainult mõni üksik jääkarude asurkond.

 Programmi kava:

 Jääkarubasseinide juures

 Kell 11:00-12:00  Huviprogramm loodushariduse spetsialistidega.

Oma käega saab ohutult jääkaru karva silitada, mikroskoobi all seda uurida ja küüniseid vaadata

 Kell 11:30  Jääkarude kommenteeritud söötmine.

Jääkarude toidulauast ja Friida ning Rasputini söömisharjumustest räägib loomakasvatusnõunik Anne Saluneem

 Jääkarumajas

 Kell 12:00 – 13:30 Jääkarulood

-        Loomaaia direktor Kaupo Heinma tervitus

-        Jääkarud Loodeväilas – Tiit ja Maris Pruuli Eesti Polaarklubist

-       Kuidas Arktika mind ära rääkis –  fotograaf Kaido Haagen

-         Modereerib Tallinna loomaaia loodushariduse spetsialist Heiko Kruusi.

 Rohkem infot ürituse kohta leiab siit