Läinud reedel avati vihmametsamajas teealune veetunnel ja sõrmiksaarmapere ujus väiksemat aedikut avastama. Et pere ikka koos püsiks, tõi isa kolm pisipoega ükshaaval hambus uuele kõrgele kaldale. Pere asus kohe usinasti urge kaevama ja neid taimedega vooderdama.

Binturong Kawan kasutas juhust, et suur aedik oli nüüd ainuüksi tema päralt, tatsas maapinnal ringi ja proovis saarmate pesaluugi võret lõgistades avada. Binturongidele kinnitati okste vahele tuletõrjevoolikutest meisterdatud kiik ja euroalusest ehitatud katusega varjualune.

Binturong loomaaias

Saarmapere tagasitulekul suurde aedikusse aga tekkis väike tõrge: üks pisipoja ei julgenud pimedasse tunneliavasse sukelduda, kuigi isa talle mitu korda ette näitas. Sestap jäeti tunnel avatuks ja pere saab vabalt mõlema aediku vahel liikuda, kuni pisipoeg julgust kogub.

Saarmad sattusid sel nädalal ka olukorda, mis võinuks kurvalt lõppeda. Nimelt leidsid loomaaia töötajad neilt mündi, mille nood kohe suhu pistsid ja seda närima hakkasid. Paraku võib lõppeda mündi alla neelamine väga õnnetult meie asukatele. Alles eelmisel aastal hukkus müntide söömise tagajärjel harikrokodill Lonni, kelle sisemusest leiti isegi krooniaegseid münte.

Loomaaed palub raha endale hoida või veel parem - annetada see liigikaitsele!!

Sõrmiksaarmad Tallinna loomaaias