Eile kell 13.32 teatati häirekeskusele, et Võrus Tallinna maanteel on elumajast kuulda suitsuanduri häiret ning hoone aknad on tumedad ja kuumad. Kuue minutiga kohale jõudnud Võru päästekomando meeskond väljastpoolt tulekahju tundemärke ei näinud, kuid ruumides oli suitsu ning näha tugevaid kuuma- ja tahmakahjustusi. Kohe sisenesid suitsusukeldujad ruumidesse, kust esimeste minutite jooksul leiti teadvuseta naine ja seejärel mees. Kahjuks elustamine tulemust ei andnud ja kiirabi meedikud konstateerisid nende surma. Lisaks leiti majast kaks hukkunud koera.

Ohutusjärelevalve peainspektori Kaido Voori täiendaval uurimisel leidis kinnitust, et tulekahju sai alguse hooletust suitsetamisest magamistoas. Käivitunud oli suitsuanduri häire elutoas, kuhu suits hiljem jõudis. Magamistoa suitsuandur oli sulanud ja laest alla kukkunud, kuid patareid seadmes ei olnud ja nõnda sellest kasu ei olnud. Päästetöötajad juhivad tähelepanu, et suitsuanduri patarei tuleb tühjenemise korral kohe vahetada, mitte seda edasi lükata. Patarei tühjenemisest annab andur märku lühikeste üksikute piiksudega.

Päästeamet hoiatab, et suitsetamine ja muu lahtise tulega ümber käimine on ohtlik ning sellega peab olema väga ettevaatlik.

Praeguse seisuga on Eestis tänavu tulekahjudes hukkunud juba 20 inimest.