Pühapäeva ehk kolimise õhtu veetis Ace end peites ja oi kui osav ta selles oli! Polnud mingi probleem hiirvaikselt ja ülima graatsiaga pugeda kõige kitsamatesse ja pimedamatesse nurkadesse. Parimaks peidupaigaks sai valitud riidekapp.

Ka esmaspäeval ei saanud teda näha – kiisupreili hirm oli lihtsalt nii suur. Esmaspäeva õhtuks võttis Ace julguse kokku ja tegi oma uues kodus kiire ülevaatliku tiiru, et siis öösel juba põhjalikumalt koduga tutvuda. Nii võis teda kuulda tutvumas iga nurgaga. Ja öösel venitas ta end omaniku voodiservale ning vaatas tema ka üle.

Teisipäeval julges Ace juba inimesega samas ruumis olla ning jälgis suurte silmadega iga liigutust. Üllatuseks, sättis ta end diivanile magama, inimene teises otsas istumas.

Kolmapäeva õhtuks toimus väga, väga suur edasiminek! Ace sättis end jälle diivanile magama, aga seekord oli näha, et ta tundis end väga vabalt. Ja rahulikult kätt tema poole sirutades saime tehtud esimese paitamise. Ta nii nautis seda!

Ülejäänud nädala olemegi kulgenud nii, et on päevi, kus ta laseb endale rohkem ligi ja on päevi, kus ta annab oma olekuga selgelt märku, et soovib omaette olla. Ja see õigus peab kõigil olema. Paikätt ta rohkem lubanud pole, kuid küll needki veel lisaks tulevad!

Miks ma nii täpselt seda kõike kirjeldan? Et julgustada andma võimalust ka neile loomadele, kes on kartlikud! Nad vajavad aega, et kohaneda ja usaldada. Ma ei uskunud, et Ace’i puhul edusammud nii kiiresti tulevad. Mul ei olnud talle mingeid ootusi, lubasin tal lihtsalt olla. Nii nagu tema soovis ja vajas. Ja nii edasi minnes võib vaid põnevusega oodata, milliseks kujuneb meie sõprus aja möödudes.

Kui Pesaleidja tegevus läheb sulle korda ja soovid neid toetada, saad seda teha järgnevalt:

Ühekordset annetust on võimalik teha, helistades Pesaleidja MTÜ annetustelefonile.

900 0950 – kõne hind 50 eurot

900 9025 – kõne hind 25 eurot

900 0915 – kõne hind 15 eurot

900 0905 – kõne hind 5 eurot

NB! Palun kuula ära kogu tervitustekst, muidu annetust ei toimu!

Samuti saab annetuse teha Pesaleidja MTÜ kontole: EE647700771001866844, LHV Pank.