„Eilne õhtu möödus meie vabatahtlikel tegusalt. Kella 21 paiku saime murelikult matkaliselt kõne, et Elistvere õpperaja ääres nutab üksik kassipoeg. Palusime leidjal tal silma peal hoida, haarasime sellisteks olukordadeks ettevalmistatud esmaabikotikese ja loomulikult kihutasime väiksele hädalisele kohe appi.

Suur oli aga meie üllatus, kui vastu ei vaadanudki pisike kassibeebi, aga hoopis väike armas ilvesepoeg! Emata oli ta siiski ja kuna aeg oli juba hiline, otsustasime ta enda hoole alla võtta. Ikkagi ju kaslane!

Nüüd kosubki armas ilvesepoiss ühes meie Tartu hoiukodus inkubaatoris. Võib vist öelda, et kassipojahooaeg on ametlikult alanud!“ teatas MTÜ täna hommikul Facebookis. Ühtlasi kutsuti üles leidlapsele sobivat nime valima.

„Tegelikult meie juures siiski ühtki ilvesepoega ei ole. Oleme seisukohal, et metsloomade elu ei tohiks võimalusel häirida ning ka vältimatut abi peaks neile osutama vastava ekspertiisiga inimesed, näiteks Eesti metsloomaühing,“ tunnistas MTÜ Kitten Help juhatuse liige Ants-Oskar Mäesalu.

Ta kinnitas, et nende MTÜ spetsialiseerub jätkuvalt eelkõige vastsündinud ja emata jäänud kassipoegadele. „Rõhutame, et mistahes üksikud loomalapsed ei pruugi alati olla emata. Ema võib olla kuskil lähedal ja pole hea mõte poegi parema teadmise puudumisel puutuda ega kaasa võtta. Ka üksikute kassipoegade leidmisel tuleb alati jälgida, et tõepoolest ema kuskil läheduses ei ole. Kassipoegade lutibeebidena kasvatamine on pea alati nende tervisele riskantsem kui oma ema hoole all kasvamine;“ selgitas ta.

MTÜ jagas ka nõu, kuidas õigesti käituda: „Juhul, kui kohtad kas looduses või linnakeskkonnas mõnda üksikut metsloomalast või metslooma, kes võiks abi vajada, siis võta kindlasti ühendust Eesti Metsloomaühinguga (numbril +372 5632 2200)! Ära loomi ise puutu ja oota edasisi juhiseid enne, kui midagi teed. Juhul, kui leiad kassipojad või abivajava kassi, võta kohe leidmiskohas ühendust mõne abistava organisatsiooniga. Tee loomadest pilt ja kirjelda olukorda võimalikult täpselt. Kui loomade elu pole veel otseselt ohus, oota ühingult edasisi juhiseid.“

Kassipoegade osas saab Kitten Helpiga kõige kiiremini ühendust Facebooki postkasti kaudu. „Kassipojahooaeg on tõepoolest juba alanud! Juba on meie juurde jõudnud esimene lõpptiine kassiema, kes on kohe-kohe poegimas, ja teateid oleme hakanud saama ka teistest. Inkubaatorid suure tõenäosusega kahjuks enam kauaks tühjana ootele ei jää. Aga heade toetajate abiga oleme kõigeks valmis!“ märkis Mäesalu.

Kui soovid toetada kassipoegade päästmist, saad seda teha järgnevalt:

Kitten Help MTÜ

EE107700771009434883 (LHV)

EE171010220299542220 (SEB)

EE862200221083531702 (Swedbank)

EE084204278631098400 (Coop Pank)

Makse selgitus: 1. aprill

Toetada saab ka annetustelefonide kaudu:

900 5501 (5 eurot)

900 5502 (10 eurot)

900 5503 (25 eurot)

NB! Helistades kuula tervitustekst lõpuni!