MTÜ perenaise Irmeli Grönbergini on jõudnud vihjed, et koera Võsu bussipeatusesse jätnud mees töötas lähedal asuvas firmas, mis hiljuti tegevuse lõpetas. Temaga samas bussis sõitnud inimeste sõnul olla mees olnud joobes, püüdnud kaasreisijatega vestelda ja tutvustanud ennast Andresena.

Koerahülgaja tegelikku isikut pole seni tuvastada suudetud, kuid kohalikus poes, kus mees sisseoste tegemas käis, on olemas turvakaamera salvestis. MTÜ, kes pidi maksma koera uuringute ja eutanaasia eest, ootab jätkuvalt infot MTÜ Aita Mind Koju Facebooki konto sõnumitesse või telefonile 58036095.

Mõne päeva eest pidi Irmeli oma hoole alla võtma järgmised hüljatud loomad - Pärnumaal Libatses asuva metsa alla oli visatud kassipesakond. Neist kaks õnnestus püügipuuri abil kätte saada, kuid suure tõenäosusega võis kiisupoegi rohkemgi olla.

„Kindlalt kodukassi pojad - ei susise, ei hammusta, püsivad ilusti paigal. Näha, et nad on inimestega harjunud,“ kirjeldas Irmeli, kelle hinnangul on kiisudel vanust umbes poolteist kuud. Välisel vaatlusel pole märgata, et nad nälginud oleksid, mistõttu võib arvata, et nad visati metsa alles hiljuti.

„Selge on ka see, et kassipojad ei kuku taevast keset metsa, kust inimasustus on mitme kilomeetri kaugusel. Samuti ei lähe nii väikesed üksi kilomeetrite kaugusele kodust jalutama ja metsa ilu nautlema. Seega on inimene nad sinna transportinud,“ kinnitas MTÜ perenaine, kes ootab teavet ka kassipoegade võimaliku päritolu kohta.