Omaniku blogist tuule tiibadesse saanud shiba inu tõugu Kabosu inspireeris võrgunaljade põlvkonda, temast sai hiljem ka Dogecoini krüptovaluuta nägu. Kabosu meemides kasutati enamasti veidrat inglise keelt, mis pidi edasi andma tema ja teiste sama tõugu koerte sisemonolooge.

Ühest koera pildist sai hiljem ka digitaalne kunstiteos, mis müüdi 4 miljoni dollari eest. See omakorda inspireeris Dogecoini, mille kaks tarkvarainseneri naljaga pooleks alustasid ja mis on nüüd 23 miljardi dollari suuruse turukapitalisatsiooniga kõige väärtuslikum krüptovaluuta. Dogecoini on toetanud hip-hopi staar Snoop Dogg ja Kissi bassimees Gene Simmons, kuid selle innukaim toetaja on miljardär Elon Musk.

Kabosu haigestus 2022. aasta lõpus leukeemiasse ja maksahaigusesse ning tema eest palvetasid sajad tuhanded fännid. Kuna Kabosu oli päästetud koer, pole tema täpne vanus teada, kuid see arvatakse olevat 18 eluaasta kandis.

Eelmise aasta novembris avati Sakura pargis 100 000 dollarit maksev, diivanil poseeriv Kabosu kuju, mida rahastas meemile pühendatud krüptoorganisatsioon Own The Doge. Koera omanik Atsuko Sato ja Own The Doge on samuti annetanud suuri summasid rahvusvahelistele heategevusorganisatsioonidele.

„Ta suri minu embuses vaikselt, nagu oleks magama jäänud,“ kirjutas koera omanik oma blogis ja tänas koera fänne: „Kabo-chan oli maailma kõige õnnelikum koer ja mina olin kõige õnnelikum omanik.“

Kabosu koos perenaisega