Kassidega on keeruline ühist keelt leida ja sageli jääb meil puudu nendega suhtlemise oskusest. On aga üks häälik, mis kassi tähelepanu otsemaid teravdab ja teda häirib. See on s-täht. Nii et kui oled oma kiisut kutsunud „kiss-kiss“, oled tõenäoliselt tema vastu eksinud.

Nimelt meenutab susisemine seda häält, mida kass ärritunud olekus teeb. Seetõttu tajub ta ka inimese poolt seda rünnakuna. Omanikuga „räägib“ kass näugudes, omavahelises suhtluses kiisud sellist häälitsust ei kasuta.

Suunamudija Alec Newman ütleb, et kasutab oma kassi tähelepanu püüdmiseks häälitsusi nagu „mah-mah“ või „brah-ah“, need tunduvad loomale rahustavalt mõjuvat.

Renwick lisab veel, et on ka teisi inimese jaoks tavalisi žeste, mida kass ei salli. Üks neist on näiteks kallistamine. Kui kiisu pärast sülle võtmist ja kallistamist kiirelt põgeneb, on ilmselge, et ta seda protseduuri ei nautinud. „Kassi ei tohi taga ajada, vaid alati oodata, et ta esimesena sinu poole tuleks,“ toonitab ta.

Loomaarst hoiatab ka laserkiirega mängimise eest, mida kasside lõbustamiseks sageli tehakse. Tema hinnangul kurnab see kassi liialt. Ka ei maksa majapidamises, kus vurruline elab, kasutada tsitruselõhnalisi puhastusvahendeid.

Allikas: The Sun