Väga paljud, kes Haapsalu maanteel Turba alevikus asuvas Olerexi tanklas käinud, on kindlasti seal ka kass Kustiga kohtunud. Ta oli justkui palgaline tervitaja, kes külastajaid soojalt vastu võttis. Alates eilsest temaga kahjuks enam kohtuda ei saa, sest üleeile sõideti Kustist sealsamas otse ukse ees üle nagu puunotist. Autos olijad kütust ei tankinud ja poes ei käinud. Milleks sinna siis üldse sõideti? Pealtnägijate kinnitusel tegi naisterahvast autojuht seda sihilikult ja tegu polnud juhusliku õnnetusega.

Kusti käis tanklas justkui iga päev tööl. Vahel tegi muidugi luuse ka. Tegelikult ta muidugi tööle ei kippunud vaid käis ilmarahvaga suhtlemas nagu mõni poliitik enne valimisi. Kusti lausa armastas inimesi ja tundus, et enamus kahejalgseid teda ka. Kustile meeldisid tähelepanu ja silitused ning seda inimesed talle ka rohkelt jagasid.

Kusti võeti varjupaigast kümme aastat tagasi ja küllap sinnagi sattus ta ust meeletu priiuseiha ja suhtlemisvajaduse pärast. Pea 14-aastane kassitaat oli küll juba ühest silmast pime, aga ega see tühiasi rahvaga kohtumas käimast seganud. Muid tervisehädasid Kustil polnud ja tegemist oli nii särtsaka kiisuga, et ta jättis poole noorema mulje.

Saaremaalt jaanipäevapidustustelt naasev noorpaari tabas üleeile aga suur ehmatus. Oma kogemust jagasid nad sotsiaalmeedias:

„Tänane kaunis Jaanipäev päädis ebameeldiva lõpuga. Olime perega teel koju ning tegime viimase peatuse Turba Olerexi tanklas, kus otse ukse ees peesitas ilus must kiisu. Tegime sõbralikule kiisule hüvastijätuks pai ning asutasime end minema. Hetk enne oli tankla ukse ette parkinud hall Chrysler, roolis tumedate pikemate juuste ning valge T-särgiga nooremapoolne naine. Kui inimesed olid ukse eest lahkunud, siis sõitis see noor naine otse kassist üle ja võimatu oli kassi mitte märgata ning jäi eemal seisma.

Minu kaaslane läks ja koputas juhi aknale ning küsis, et kas juht teab, et ajas kassi alla? Selle peale nähvas naisterahvast autojuht, et „Jah, ma tean!“ Tagantpoolt hõigati veel, et „mis see sinu asi on? Aken keriti kinni ja juht sõitis lihtsalt minema.

Kiisust ülesõitu nägi pealt ka väike poiss, kes südantlõhestavat nutma hakkas. Tankla töötajad lubasid kaamerast autonumbrit vaadata ning politseid on ka teavitatud. Kiisu omanik viis kiisu süles ära, kuigi ei tea kas kiisu ka elama jääb? Elus ta sel hetkel veel oli, aga tundus, et selg sai viga – roomas ainult ja tagakäpad lohisesid järgi. Õnnetusi juhtub, kuid see oli teadlik ja hoolimatu allaajamine. Loodetavasti see julmurist juht tuvastatakse ning vastavalt ka karistatakse.“

Kusti kliinikus

Kustile kiirustas appi Loomapäästegrupp, kelle abiga kass loomade kiirabikliinikusse toimetati. Paraku selgus seal, et trauma tagajärjel on tema paranemislootus nullilähedane ning langetati otsus tal minna lasta.

Vähemalt ei surnud ta üksi nagu enamus tänavakasse, kes masinatega kokku puutuvad ja seejärel valudes halvemal juhul isegi oma paar-kolm nädalat kuskil põõsa varjus surma ootavad vaid oma inimeste keskel,“ sedastas Loomapäästegrupp, kes juhtunu järel politseile kriminaalasja algatamiseks avalduse tegi.

Loe pikemalt Loomaveebist.