„Pootsmani tänahommikune kompuutertomograafia uuring näitas, et tema halvaloomulist kasvajat võib opereerida. Lõikus toimus ennelõunal ja loomaarstidel õnnestus kasvaja eemaldada. Pootsman oli 6 tundi anesteesias, millest keeruline operatsioon kestis 2,5 tundi,“ kirjutatakse loomaaia Facebooki lehel.

Anesteesiast toibumise ajal tekkisid Pootsmanil rängad tüsistused ja teda tuli elustada. „Loomaarstid ja kiirabiarstid elustasid Pootsmani ligikaudu pool tundi, kuid neil ei õnnestunud teda elule tagasi tuua,“ tõdetakse postituses.

Tallinna loomaaed tänab südamest Eesti maaülikooli loomaarste Rainer Hõimu, Ants Kuksi, Kaie Ohmanni ning abilist Külvi Oagot, samuti loomaaia veterinaare eesotsas pealoomaarst Aleksandr Semjonoviga. Tänatakse ka Tartu kiirabiarsti Karl Oliver Tomsonit ja operatiivjuhti Kaarel Lehtoja, Põhja-Eesti regionaalhaigla anestesioloogi Oskar Appelbergi ning PPAd.

„Sügav kaastunne Pootsmani talitajatele, teistele loomaaednikele ja kõikidele tema fännidele, kellele see ühtaegu majesteetlik ning armas amuuri tiiger südamesse kasvanud oli. Kaslastele on omane toimuvat kõrgelt jälgida – muretut olemist sulle, kallis Pootsman. Su uutes kõrgustes!“

Amuuri tiigrid Pootsman ja Danuta saabusid Ljubljana loomaaiast Tallinna loomaaeda juunikuus. Ljubljanas tehtud tervisekontrolli käigus avastati Pootsmanil kõhuseinakasvaja.

Juuni lõpus Pootsmani kõhuseinakasvajast võetud koeproovi uuringu põhjal sai selgeks, et tegemist on halvaloomulise kasvajaga.