Olulised punktid mida jälgida kuumade ilmade ajal:

Puhas joogivesi

See peab olema lemmikloomale alati kättesaadav. Väljasõidule minnes haara koerale kaasa joogikauss ja värske vesi.

Õues liikumine

Kui kassi saame hoida kuumade ilmadega toas jahedas, siis koeraga peab jalutuskäigu ette võtma iga ilmaga. Seetõttu on soovitatav ajastada jalutuskäik varahommikule või õhtusele ajale, kui õhutemperatuurid on madalamad.

Pinnakate

Palava ilmaga muutub mustjas asfalt väga kuumaks ning võib põhjustada käpapadjanditele tõsiseid kuumakahjustusi. Sellisel juhul peaks asfaldil kõndimist vältima või kasutama kaitsesusse.

Päikesekaitse

Karvutute koerte ja kasside nahk vajab päikesepõletuse eest kaitset- võib kasutada loomadele mõeldud päikesekaitset või panna loomale õhuke jakk/kombinesoon selga.

Auto-konditsioneer võib langetada temperatuuri sõidu ajal, aga seisvas autos tõuseb temperatuur kiiresti, ning seisvasse sõidukisse lemmiklooma palaval päeval jätta ei tohi!

Koerad enamasti naudivad ujumist, kuumal suvepäeval on ujumine ka koertele mõnus jahutus, ujutamised peaks ajastama varahommiku või õhtu peale. Õhtul ujutades peab kindlasti tagama, et koera kasukas saaks kuivaks, muidu on oht nahapõletike tekkeks.

Veekogud ja vetikad

Kõrged temperatuurid mõjutavad ka veekogude veekvaliteeti. Igal aastal esineb merevees sinivetikaid, mis on alla neelamisel koertele eluohtlikud. Sinivetikate esinemisel loomi kindlasti mitte vette lasta!

Karva pügamine

Omanikele võib tunduda, et pikk ja paks kasukas teeb loomale olemise veelgi palavamaks ning kasuka maha ajamine tundub olevat hea mõte, kuid sellega me teeme oma loomale hoopis halba! Kui tegemist pole pügatava tõuga (näiteks puudel), kaitseb karvastik koera teatud määral ülekuumenemise eest. Pügamine on näidustatud, kui karvastik on väga pusas.

Tuulutamine

Päikese käes soojenevad ka eluruumid. Kassiomanikud peaks tubasid tuulutades olemas ettevaatlikud, akende tuulutusasendisse jätmine võib saada kassidele saatuslikuks, samuti kõrgelt alla kukkumine. Tuulutusavade ette tuleks muretseda spetsiaalsed aknakaitsed.

Juhised palavuse korral