Soovid säästa farmiloomi kannatustest? Praktiline juhend, millist liha sel juhul tarbida
(15)Liigse lihatarbimise tõttu kannatavad inimeste tervis, loomad ja keskkond. MTÜ Nähtamatud Loomad vabatahtlik Mirjam Näkk pani kokku nimekirja lihatootjatest, kelle loomapidamisviisi saab usaldada.
Lihatoodete tarbimine on valdkond, mis saab viimasel ajal üha enam tähelepanu nii tööstusliku lihatootmise suure jalajälje kui loomade heaolu küsimuste valguses. Paljud tarbijad ei pruugi olla kursis, et riiklike toitumissoovituste kohaselt ei ole päevas soovitatav üle 100 g liha tarbida. See on vaid umbes 1-2 tikutopsi suurune kogus. Ometi sööb Eesti inimene keskmiselt ca 80 kg liha aastas, mis on 3-4 korda enam kui riiklik toitumissoovitus ette näeb. Kuna see on keskmine kogus, kus on arvestatud ka inimestega, kes tegelikult nii palju liha ei tarbi, siis on ühe tavalise eestlase tarbitav lihakogus veelgi suurem.