Retriiverid - neil on sageli probleeme ülekaalulisusega, eriti vanemas eas. See võib põhjustada liigeseprobleeme nagu puusa- ja küünarliigeste düsplaasia.

Buldogid - lühikese nina ja lameda näostruktuuriga tõugudel nagu inglise või prantsuse buldogid esineb rohkem hingamisteede ja silmade haiguseid ning luustiku probleeme (deformeerunud selgroolülide pärast).

Saksa lambakoerad - neil võib olla kalduvus puusaliigese düsplaasiale, mis võib põhjustada liikumisprobleeme ja valulikkust.

Cavalier King Charles spanjelid - sellel tõul võib olla geneetiline eelsoodumus südameprobleemideks, mis võib põhjustada hingamisraskusi ja väsimust.

Bokserid - neil on suurem risk erinevatele hea- kui ka pahaloomulistele kasvajatele, nagu näiteks lümfoomid, peaajukasvajad ja nahakasvajad. Lisaks esineb neil väga sageli pärilikku haigust hüperplaasiat ehk igemete vohamist.

Need on vaid mõned näited, kuid erinevad koeratõud võivad olla vastuvõtlikumad erinevatele haigustele ja terviseprobleemidele. Oluline on, et koeraomanikud ja kasvatajad teeksid koostööd veterinaararstiga, et ennetada ja hallata neid tervisemuresid parimal võimalikul viisil.

Allikas: Eesti maaülikooli väikeloomakliinik