Eesti loodus- ja loomateraapia keskuse rajanud psühholoog Kristi Raava kirjutas ühismeedias, et keskuses on lõppenud üks oluline ajastu - Rosina ajastu.

„Rosin oli, on ja jääb teraapiakeskuse legendiks, kuna ilma temata ei oleks olemas teraapiakeskust, arenguprogrammi „Loomad õppe – ja teraapiaprotsessis“, lastele mõeldud programmi Rosina Kool ja üldse loomateraapia valdkonna arendamist sellisel viisil, nagu ta praegu on. Viisteist aastat tagasi alustasime koos puhtalt lehelt loomateraapia arendamist ja praktiseerimist Eestis. Rosina sõbralik loomus, tohutu töökus ja õpihimu andsid mulle psühholoogi/ koolitajana julguse astuda loomateraapia valdkonna tundmatule teele ja asuda seda arendama Eestis. Koos aitasime lapsi ja noori nende hingevaluga, õpetasime olulisi väärtusi eluks, inspireerisime täiskasvanuid kaasama loomi oma töösse ning tutvustasime valdkonda kogu Eestile telesaadete kaudu,“ meenutas koera perenaine.

Rosin

Üksikutest tunnikülastustest kasvas tema sõnul välja unikaalne Rosina kool, mille eesmärgiks oli õpetada Eesti lastele eluks olulisi väärtusi. Rosina Kooli programmi lõpus said kõik Rosina pildi ja käpajäljega tunnistuse ning kallistuse õpetaja endaga.

Tänaseks on paljud Rosina Kooli lõpetajad juba täiskasvanud, aga juhuslikel kohtumistel küsivad nad perenaiselt ikka, kas Rosin elab ja kuidas tal läheb. Rosinal oli võime pugeda laste hinge ja jätta sinna jälg, mis ei kustu.

„Aitäh, kallis Rosin, et jätsid oma jäljed meie hinge, julgustasid ja inspireerisid alustama Eestis nii olulise valdkonnaga nagu loomade kaasamist inimeste aitamisse,“ lõpetas psühholoog oma järelehüüde.

Kellel ei õnnestunud Rosinaga isiklikult kohtuda, neil on võimalus saada osa ühest Rosina Kooli tunnist ETV vahendusel.

Jaga
Kommentaarid