„See on täiesti vale ettekujutus, et lehmad on rumalad. Viivi on arukas, sõbralik ja seltsiv loom,“ kinnitab Viivi pererahva tütar Kätlin, kelle sõnul jagub lehmal nutti nii parimate palade otsimiseks kui väljapääsu leidmiseks sealt, kus alati tingimata vaja pole. Viivi teab ka oma nime.

Foto, millega Viivi võitis Delfi lugejate südamed

Kätlini vanematel olid lehmad ka paarkümmend aastat tagasi, vahepeal tekkis loomapidamisse paus, kuni tuli Viivi. „Mu õde õpib loomaarstiks ja töötab ühes farmis. Viivi oli alguses päris hädine ja ilmselt poleks karja sobitunud, nii ta meile jõudiski,“ meenutab Kätlin.

Nüüdseks on Viivist sirgunud tõeline iludus ja teda peetaksegi lihtsalt lemmikloomana. Esmalt pidas ta oma karjaks lambaid, kelle seltsis ta kasvas. Lammastega on tal siiani lähedane suhe ning oma juulikuus sündinud kaksikud tõi ta kohe sõpradele näha. „Päris lammaste hulka ta neid ei lubanud, lasi ikka distantsi hoida,“ täpsustab Kätlin.

Viivi oma vasikaga

Esimest korda sai Viivi emaks, kui sündis vasikas Ronja. „Siis tal jäi piima veidi üle ja püüdsime teda ka lüpsta, aga see talle ei meeldinud. Nüüd on tal kaks toredat vasikat, kes piima ära joovad,“ ütleb Kätlin.

Kuigi ilmale tuli kaks vasikat järjest, ei kujunenud poegimine Viivile raskeks. „Lasime tal endal toimetada ja ainult jälgisime. Ta sai ilusti hakkama, hakkas kohe poegi kutsuma ja on üldse väga hea ema,“ kiidab Kätlin.

Viivi koos vasikate Miku ja Leenuga

Viivi mõnusat ja muretut elujärge iseloomustab seegi, et aeg-ajalt lubatakse tal maiustada eksootiliste puuviljadega. Tema eriliseks lemmikuks suvisel ajal on arbuus.