MTÜ Aita Mind Koju perenaine Irmeli Grönberg ongi südameasjaks võtnud just nende neljajalgsete eest hoolitsemise, kellel vanuse või haiguse tõttu on uue kodu leidmise võimalus nullilähedane. „Ega nad siit enam kuhugi ei lähe, see ongi nende elu lõpp-peatus,“ teab Irmeli, kes on aastate jooksul hooldanud sadu samasuguseid koeri.

Hiljuti soetas ta oma ja koerte senisest kodus kümne kilomeetri kaugusele uue krundi ja lagunenud hoone, millele loodab hiljemalt detsembriks elu sisse puhuda.

Tulevikus saab iga koer sissekäiguga eraldi boksi

„Kuudid neile ei sobi. Vanade koertega on ju nagu vanade inimestega - külm ja niiskus panevad liigesed valutama. Nemad on esimesed, kelle tahaks kiiremas korras ümber kolida,“ selgitab ta. „Võime ju loota, et see talv ei tule nii külm, aga ma olen nagu ilmavana - vaatan ennustust koerte pealt. Nad on hakanud kõvasti sööma, et omale rasvapolstrit koguda. Järelikult tuleb külm talv!“

Rajatava hoone umbes 4000 ruutmeetrisel krundil saab tööd olema palju. Lõppenud nädalavahetusel peetigi maha esimesed talgud. „Lagi ja seinad on olemas. Kiiremas korras, enne külmade saabumist, tuleb teha soojustus ja tasandada põrandad,“ loetleb Irmeli.

Praegu näeb koerte tulevane kodu välja niisugune:

Ta ütleb, et tulevikus saab iga koer omale eraldi boksi, mille luugi kaudu on võimalik ise õue piiratud territooriumile pääseda. Töömehed jätkavad praegu sealt, kus talgulised pooleli jäid.

Ettevõtmine on kallis - kalkulatsioonide järgi võib sellele kuluda 30 000 eurot. Selle realiseerimiseks palub MTÜ heade inimeste abi. Ülekande saab teha MTÜ Aita Mind Koju kontole EE672200221071060269.