„Nädalavahetusel oli kõhulahtisus ja pidi jälgima, et sool toimima hakkaks. Teisipäeva hommikul olid näitajad juba head. Sai süüa anda ja taastumine sujus,“ kirjeldas varsapõlves hooletusse jäetud Rudolfi oma tallu võtnud Anne-Mai Müürsepp.

Pärast ravi lootustandvat algust tõusis hobusel aga palavik. Tema analüüsid viitasid neeru- ja lihastikuprobleemidele. „Muus osas allub ta õnneks ravile,“ lausus Anne-Mai, kelle sõnul soovivad loomaarstid analüüsid saata teise kliinikusse täpsustamisele.

Rudolf võitleb kliinikus palaviku ja neeruprobleemidega

Tõenäoliselt tulenevad noore hobuse tervisehädad sellest, et varsapõlves pidi ta omale toitu ise otsima, sõi, mida juhtus ja see kahjustas arenevat organismi. Möödunud nädalal tehtud operatsiooni käigus leiti tema soolestikust hunnik liiva, mida varss suure näljaga neelanud oli. „Talle ei võimaldatud ei heina ega vett, pidi ise endale toitu otsima. Samuti olid tegemata kõik vajalikud protseduurid, sealhulgas parasiidikuurid. Teiste hobuste juurest aeti ta ära ja elas üksinda põlluserval,“ kirjeldas hobuse päästnud perenaine Rudolfi varasemat elukäiku.

Rudolf võitleb kliinikus palaviku ja neeruprobleemidega

Uued analüüsid ja Rudolfi koju transportimine lisanduvad senisele raviarvele, mistõttu hobuse tänulik perenaine palub natuke veel abi. „Äkki suudame kõik koos Ruudi koju tuua? Kõigile annetajatele loomulikult meie loomaaia/varjupaiga külastus ja ise tehtud õunakook kohvi või teega garanteeritud! Aitäh kõigile“ sõnab ta.

Rudolfi ravile saab õla alla panna, tehes annetuse MTÜ MT RESCUE HORSES arvele: EE122200221073576081