„Niva pistab arglikult oma nina peremees Kaido kaenla alla peitu – vaesel loomal on nii autosõidu kui eelseisva operatsiooni tõttu suur hirm naha vahel. See kõik käib asja juurde, sest kes meist ikka nii väga rahulikult lõikusele suudaks minna. Kaubikust väljudes teeb käpp vaatamata kodusele lahasele ja valuvaigistitele korralikult haiget ning Niva annab sellest tasase niutsumisega teada. Peremees on kõrval toetamas ja koos astutakse tasasel sammul kliiniku uksest sisse.

Esimese asjana tuleb täpne kaal õigeks narkoosi koguseks teada saada ja aparaat näitab 44,5 kilogrammi. Pärast süsti muutuvad koera silmalaud aina raskemaks ja mõne aja pärast näeb ta juba õiglase und. Dr Kristo Klaassen saab tööle asuda, aga käpalabas oleva põletiku tõttu tuleb senine opiplaan ümber mõelda;“ kirjeldab Loomaveeb.

Nival vedas, sest ta pälvis väga paljude inimeste tähelepanu ning kaastunde. Kaasa lõi isegi sellist rahvast, keda tavaliselt loomade mured suurt ei huvita. Ka erinevate loomakliinikute inimesed panid seljad kokku ning lasid kübara ringi käima. Näiteks varem loomade kiirabi kliinikus, praegu Fahle loomakliinikus töötav Karmen Hülp sai kokku vägagi märkimisväärsed 1500 eurot.

Mõistagi lõid massiliselt kaasa Niva perekonna sõbrad ja tuttavad. Loomapäästegrupiga võttis ühendust ka naisterahvas, kes just sel hetkel sealt mööda sõitis ja hiljem Nivale abi pakkus.

Loomapäästegrupi asutaja Heiki Valneri sõnul pidi Billy kliiniku prognoosi kohaselt luuoperatsiooni maksumus jääma paari tuhande euro kanti, aga eks lõplik tõde selgub siis kui kõik kokku löödud saab ja arve laekub.

„Taastusravi maksumusega on sama lugu – äkki saame tuhandega hakkama, võib-olla läheb kolm, sest kõik sõltub juba kasvõi sellest, kas fiksaator püsima jääb või on vaja veel operatsioone teha. Mida ma päris kindlalt tean, on see, et Loomapäästegrupp kannab Niva peremehele tehtud kulutused tagasi. Olgu see meiepoolne tänu, et lasterikas pere käega ei löönud ja oma koera eest maksku mis maksab võitlema hakkas. Lisaks tean veel, et nad pidid üsna suure osa sellest summast laenama ning see teguviis toob nende niigi pingelisele eelarvele tublit leevendust,“ lausus Valner.

Loe pikemalt Loomaveebist!