Katedraal avas oma uksed, et pidada maha jumalateenistus nimega „Kõik suured ja väikesed olendid“. Ürituse eesmärk oli tänada loomi ja sidet, mis neil on oma omanikega, kirjutab BBC.

Praost Anna Macham: „Lemmikloomad võivad olla meie elus väga olulised, pakkudes lähedust ja seltskonda. Loodame, et see jumalateenistus oli kosutav ja nauditav pärastlõuna, millega tähistatakse sidet, mis paljudel meist on oma loomadega.“

Jumalateenistus sisaldas kõnesid, muusikat ja palveid. Peamised osalejad olid koerad ja nende omanikud, aga teenistusele saabus ka üks kilpkonn. Teenistuse lõpetuseks õnnistas Macham kõiki kohale tulnud loomi.

“Alguses oli üsna lärmakas, seal oli umbes sada koera,“ ütles üritusest osa võtnud Bobby Mackie, kes oli võtnud kaasa oma labradori retriiveri nimega Bruce. Ta nimetas oma kogemust ainulaadseks nin kinnitas, et sarnast jumalateenistust soovitakse uuesti näha ja kogeda.Väidetavalt meeldis teenistus ka Bruce’ile, sest härra Mackie sõnul nautis too keskmisest enam maiuspalasid, et ta teiste koerte suhtes liigselt ärevusse ei satuks.