Loomakaitsjad said laupäeva õhtul kõne Lasnamäelt Pae tänavalt, kuhu oli kutsutud kiirabi. Põhjuseks väideti olevat beebi, kes ei saa hingata. Inimlapse asemel leidsid kiirabitöötajad aga eest koerabeebi, kel jooksis suust verd, kes oli juba alajahtunud ning kes oli külili ja suurtes hingamisraskustes.

Teataja ise oli purupurjus ega osanud kuidagi oma väljakutset adekvaatselt selgitada. Ta väitis vaid, et ei saa loomaga ise kliinikusse minna, mispeale pöördutigi abi saamiseks loomakaitse liidu poole.

„Kuna olukord oli kahtlane, siis palusime omanikul kutsikas liidule loovutada. Kiirabitöötajad mässisid hingamisraskustes pisikese olevuse sooja teki sisse ning kihutasid loomade kiirabikliinikusse. Kutsika omanik sõitis kaasa, kuid ka kliinikutöötajate sõnul oli ta väga purjus,“ kirjeldas ELL. Omanik väitis vaid, et koer kukkus ise kokku ja midagi muud temaga ei juhtunud.

Loomaarstid tuvastasid üksnes kahekuusel Richardil hingamisraskused, pneumotooraksi ja võõrkeha sooltes. Koer intubeeriti - tema hingetorust hakkas välja tulema värsket verd. Elustamine sooritati kohe pärast seda, kui koer oli hingamise lõpetanud, kuid see ebaõnnestus, Veterinaar ütles ELL-ile, et sellised vigastused saavad tekkida ränga trauma tagajärjel.

Eile püüdsid loomakaitsjad koera perenaiselt juhtunu kohta enamat teada saada. „Naine rääkis, et tal olla külas olnud meesterahvas, kellega koos napsutati. Naise sõnul olla mees võtnud kutsika sülle ja koer olla maha kukkunud. Mees väitis hoopis muud. Ta olla kutsikale kogemata käpa peale astunud ja kui tema korterist lahkus, siis oli kutsikas täie elu ja tervise juures. Naine läks küsimuste peale väga närvi. Hüsteeriliselt hakkas ta süüdistama kutsikat jalgade hammustamises ja ütles, et ta polevat selliselt käituvat koera kunagi näinud,“ kirjeldas ELL sotsiaalmeedia postituses.

Kutsikas olla naisele kellegi tuttava poolt nädala eest ostetud okidokist, kus ta maksis 300 eurot. ELLi hinnangul on tegu järjekordse kutsikavabriku kasvandikuga, kelle puhul ostja taust müüjat ei huvita.

Kaasnapsutaja sõnade kohaselt olla tegemist alkoholi tarbiva töötu naisega, kes elab sotsiaaltoetusest, on tihti agressiivne ja hüsteeriline ning alatasa kutsub külla ka teisi joodikuid, kellelt siis hakkab raha välja pressima. Naise elustiil olla häiriv teistegi kortermaja elanike jaoks. Lõplik tõde tuleb välja selgitada politseil. Ka ELL palub endaga ühendust võtta inimestel, kel Richardi päritolu ja temaga juhtunu kohta rohkem infot võiks olla:

„Armas kutsik.... Me ei tea, mis sinuga tegelikult juhtus, kuid vähemalt proovime teada saada! Pisike Richard jookseb nüüd taevastel radadel, tal ei ole enam valus. Kahjuks on meie pisikesel kodumaal veel palju taolisi hääletuid ohvreid, kes sünnivad vabrikutes ja kannatavad paljudel juhtudel oma elu lõpuni. Neile on minek pääsemine, kuid see pole normaalne. Mitte ükski pisike hing ei tohiks niimoodi kannatada, nagu Richard. Samas manitseme kõiki inimesi, et valeväljakutse pärast kiirabile, võib päriselt ka mõni inimene surra, kui kiirabi väljakutsele reageerib!“

Kuigi Richardit päästa ei õnnestunud, jäi temast maha enam kui 500-eurone kliinikuarve. Eestimaa loomakaitse liit palub võimaluse korral heade inimeste abi selle tasumisel:

Selgitus „RICHARD“

Eestimaa Loomakaitse Liit

EE742200221052074915 (Swedbank)

EE441010220252652225 (SEB)

EE181700017004664286 (Luminor Bank)

EE087700771003771380 (LHV Pank)

EE824204278617897405 (Coop Pank)

Annetustelefonid

9000 777 (5.-)

9000 888 (10.-)

*Tervitustekst tuleb kindlasti lõpuni kuulata, sest muidu annetust ei toimu.