Reeglina on küülikud suhtlusaltid ja saavad teiste loomadega hästi läbi, sõnab staažikas küülikukasvataja Diana Mägi. Eriti rahulikud on need küülikud, kes on kastreeritud või steriliseeritud. Diana jagab soovitusi küüliku ja erinevate lemmikloomade koos pidamiseks.

Küülik ja koer

Koera ja küülikut ei tasuks järelevalveta kokku lubada. Isegi kui tundub, et nad saavad omavahel hästi läbi, ei ole arukas valvsust kaotada. Ka siis mitte, kui koer on sõbralik ja tahab küülikuga mängida, võib mäng viimasele saatuslikuks saada.

Nimelt on küülik väga õrn loom – piisab järsemast või tugevamaks vajutusest küüliku selgroole, kui see võib murduda. Väikegi näpistus võib küüliku õrnale nahale haiget teha ning kui küülik veritseb, võib koeras tärgata ürgne jahiinstinkt.

Ka võib mäng kergesti kontrolli alt väljuda, nii et koer hakkab küülikut tunnetama jahisaagi, mitte mängusõbrana.

Kui aga koer pole küüliku suhtes sõbralik, tuleks puur panna tema haardeulatusest välja. Koer võib küülikule viga teha ka läbi võrgu ning see ei ole vaatepilt, mida lapsed ja loomasõbrad näha tahaksid. Kui küülikut peetakse õues, tuleb puuri kaitsta ka (võimalike) võõraste koerte eest.

Küülik ja kass

Mõned kassid ja mõned küülikud saavad omavahel väga kenasti hakkama ja võivad isegi suured sõbrad olla.

Samas aga on kass loomult kiskja ning küülik loomult saakloom, seega ei tasuks ka neid järelevalveta jätta. Igaks juhuks tasub teada, et kass saab jagu ka endast jupp maad suuremast küülikust.

Küülik ja merisiga

On loomapidajaid, kes paigutavad küüliku ja merisea lausa ühte puuri. Kui puur mõlemale sobib ja loomad seal rahul on, siis põhimõtteliselt miks mitte. Kindlasti võivad küülik ja merisiga koos kenasti mängida.

Nende ühes puuris pidamisele on siiski mitmeid vastuväiteid. Esiteks söövad nad erinevat toitu, koos elavaid loomakesi on aga raske eraldi sööta.

Teiseks elavad küülikud enamasti võrkpuuris, see aga pole merisea pidamiseks kuigi hea koht. Merisea jalad võivad võrguga kokku puutudes viga saada. Parem oleks, kui meriseal on jalge all kindel pind ning sellel imav allapanu. Kolmas põhjus on see, et merisead kipuvad küülikutel karvu välja kitkuma.

Küülik ja teised närilised

Ehkki ka merisiga on näriline, tuleks teisi, nn pisinärilisi küüliku kaaslastena eraldi vaadata. Enamik närilisi on lihtsalt liiga pisikesed, et küülikule kaaslaseks olla.

Erandina võiks kõne alla tulla kodustatud rott või tšintšilja, kes sobib küülikule mängusõbraks, suurem tõenäosus sõprade leidmiseks on noorematel küülikutel

Küülik ja linnud

Eksootilistest lindudest tuleb küülik kindlalt eemal hoida. Küüliku ja lindude kokkulaskmisel on suur oht, et mõlemad osapooled võivad viga saada.

Küülik ja tuhkur

Kui peres on nii küülik kui ka tuhkur, tuleb kindlasti jälgida, et nad kokku ei puutuks. Tuhkur on meisterlik ronija ja sebija ning talle ei tohi jätta vähimatki võimalust küülikule ligi pääseda. Kohtumine saab üsna kindlalt küülikule saatuslikuks.

Küülik ja roomajad/kahepaiksed

Suure tõenäosusega ei teki neil vastastikust huvi. Ei roomajad ega kahepaiksed ei oska küülikust midagi arvata. Kui siis ehk ainult suuremad roomajad, kes näevad küülikus võimalikku toitu.

Koos iguaani või sisalikuga võib küüliku samale alale lubada küll, ent ka neil tuleks sel juhul pilk peal hoida. Küülik võib uudishimust iguaani saba näksata, too aga võib ootamatusest ja erutusest küülikut hammustada.