Hea kontorikoer jõuab päeva jooksul jalutada nii oma peremehe kui ka mitme kolleegiga. Kass aga tuletab meile tööl meelde, kui tore on teinekord mängida ja rõõmuga hullata.

Tänu sellistele muretutele pausidele lahtub tööpinge ruttu ja järgmised tööd õnnestuvad juba kergemini ning kiiremini.

Kasside ja koerte mõju töökeskkonnale on uurinud mitmed teadlased. Kõige olulisem järeldus – lemmikud vähendavad stressi. Koertel on võime rahustada nii oma peremehi kui ka teisi töötajaid. Selle tulemusena pakub tööl käimine inimestele rohkem rõõmu ja rahuldust.

Stressist ei saa tööga seoses kuidagi mööda vaadata. Seda nähakse peamise põhjusena, kui inimesed jäävad haigeks ja puuduvad töölt, kui neil kaob huvi ja motivatsioon ning lõpuks langeb ka nende töö tulemuslikkus.

Teadlased on teinud tähelepanekuid, et inimeste stressihormooni tase tõusis palju kõrgemale nendel päevadel, kui koer oli koju jäetud. Kui kontoris oli koer, olid näidud madalamad.

Loomulikult on tööl käimine kasulik ka lemmikutele. Nad saavad suhelda uute inimestega ja mängida teiste lemmikloomadega. Päevad on mitu korda sisukamad ja huvitavamad. Ja lõpuks kõige olulisem, nad saavad olla kogu aeg koos armastatud omanikuga.

Me teame, et iga algus võib olla raske ja tekitada segadust. Kindlasti tekib lemmikute kontorisse lubamisel mitmeid küsimusi, sest natuke tuleb ikka elukorraldust muuta.

Kuhu panna koerapesa? Kes tohib koerale maiuspalasid anda? Kuhu koer võib minna? Ja kuhu ei tohi? Ja, mis kõige olulisem, mida arvab sellest kõigest juhtkond?
Enne väiksemate probleemide lahendamist tuleks veenduda selles, et nii juhid kui kõik töökaaslased on muutustega päri.

Lemmikute tööle toomisel on reegleid vähe, kuid need on lihtsad ja konkreetsed: küsi, mida kolleegid arvavad ning arvesta igaühe vajadustega; 
jälgi, et koeral või kassil oleks kontoris mugav ja hea olla ning tee nii, et kontor oleks alati puhas ja tervislik töökeskkond kõigi jaoks.

Üheks Purina “Käpad tööl” programmi eesmärgiks ongi muutuste lihtsustamine. Meil on palju kogemusi, kuidas muuta oma kontor ladusalt lemmikusõbralikuks töökohaks. Kirjutame sellest peagi juba järgmistes artiklites.