Politseil õnnestus päästa enam kui 24 lindu. Selleks, et kakaduud riigist välja vedada, olid smugeldajad toppinud nad kitsastesse plastpudelitesse, kus lindudel ei olnud ei hingamis- ega liikumisruumi. Pärast pudelitest vabastamist toimetati linnud veterinaaride hoole alla. 

Mustal turul on väljasuremisohus väävelkakaduu hind umbes 882 eurot.

Väävelkakaduu lisati väljasuremisohus olevate liikide nimekirja 2007. aastal. Hinnanguliselt võib vabas looduses praeguseks alles olla vähem kui 7000 isendit. 

Illegaalsel riigist väljavedamisel hukkub 1000 kakaduu kohta umbes 400 lindu, kuna hoiutingimused lindude transportimisel on kohutavad. 

Enamus kakaduulaste puhul kehtib rahvusvahelise kaubanduse keeld, välja arvatud juhul, kui tegemist on spetsiaalselt kasvandustes kasvatatud lindudega või kui lindude riigist väljaviimine on lubatud.

Väävelkakaduud on valge sulestikuga kollase peatutiga linnud, kes võivad kasvada 30-70 sentimeetri pikkuseks. Nende pesitsuspaigad asuvad Ida-Timorist ja Indoneesia saartest kuni Sulawesi ja Sunda saarteni. Paljunevad väga aeglaselt, sest munevad kord aastas kaks muna. 

Kakaduude illegaalne püüdmine toimub mitmes piirkonnas, sealhulgas Rawa Aopa Watumohai rahvuspargis ning Butoni ja Kadatua saarel, kuid viimasel ajal on täheldatud püügi vähenemist Sumba saarel.

Väävelkakaduu populatsioon on kriitiliselt madal seoses metsade mahavõtmise, küttimise ning pestitsiidide kasutamisega põllumajanduses.

Vaata fotosid päästetud kakaduudest SIIN