Ent sellegipoolest on ta niivõrd usaldav ja hell. Just oma erakordse iseloomu tõttu jõudis Demi sooja ajutisse hoiukodusse ka varem, kui teised Jõelähtme kassikoloonia liikmed.

Demi on kass, kelle iseloomu kirjeldada polegi nii lihtne. Teda võiks pigem võrrelda hoopis koeraga. Ta on ustav, truu ja üldsegi mitte kassilikult isepäine. Demi oskab ja suudab kiinduda ühte inimesse või ühte perre nii, nagu koerad seda tavaliselt teevad. 

Tal on palju koeralikke kombeid, näiteks vaatab ta inimesele otsa pea viltu, pilk sügav ja püüab sõnadest aru saada (ta oskab juba päris mitut väljendit ja käsklust!). Ta on tark ja näitab seda ebakassilikul viisil ka välja (tavaliselt kassid ju varjavad oma teadmisi ja oskusi). Ta viitsib vajadusel inimeste rõõmuks ja enda kassikeha vormis hoidmiseks sitsida ning haarab lennult kõike, mida talle õpetakse. Ta armastab juua vett otse kraanist ning on väga mänguline. 

Tema daamilikult habras külg tuleb välja siis, kui Demi näeb, et mõni teine loom saab temast rohkem tähelepanu. Siis muutub Demi natuke armukadedaks, keerab graatsiliselt selja ja kõnnib saba püsti minema. Aga tegelikult ootab ta hoopis lohutamist, et siis tagasi mängima või sülle tulla.

Demi on üks õnnelik väike hing, kes pääses külmast ja näljast ning sai võimaluse uuele elule. Nüüd ongi tema täielikust õnnetundest puudu veel ainult üks asi — see päris esimene päris oma kodu. Kodu, kus ta saaks nõrkemiseni nautida hella, inimkäte poolt tehtud paid, kus ta saaks nurruda päris oma inimese rinnal, kus kiinduda ja olla kellegi jaoks truu ja ustav kuni elu lõpuni!