Jüri Jaansonil, kes oli palutud Pärnu Sõudeklubi poolt võitjaid autasustama, oli kaasas armastatud Yorkshire'i terjer Tupsu, kes peremehe kannul autasustamissillale jooksis, ent ootamatult vette kukkus.

Sündmust pealt näinud endine Eesti Sõudeliidu peatreener Jaan Tults ütles Lemmikloom.ee-le, et silla kõrval seisis ühe autasustatava võistkonna aerupaat, mille üks aerudest oli sillale toetatud. Meeskonna lahkudes pühkis aga pikk aerulaba koerakese sillalt vette. "Mind üllatas kõige rohkem Jüri reageerimiskiirus. Nägin momenti, kui Jüri palja ülakehaga ja teksades vette hüppas ja mõtlesin, et kuhu ta nüüd kadus," kirjeldas Jüri Jaansoni pikaaegne treener oma üllatust.  

Kuna tegemist on ujuvsillaga, on selle all õhuvahe, mis lihtsustas koera kättesaamist. "Jüri sukeldus ploti alla, sai kutsu kätte ja tuli teiselt poolt silda uuesti välja. Sillal tagasi, oli kutsu küll märg, ent siblis taas ringi. Küll aga tõmbas Jüri silla all oma käe katki," kirjeldas Jaan Tults õnneliku lõpuga õnnetust.

Peale intsidenti jätkus autasustamine sealt, kus see oli pooleli jäänud.

Jüri Jaanson ütles Lemmikloom.ee-le, et tema koera vette kukkumist ei näinud, sest seisis looma poole seljaga. "Vool ja laine kandsid ta paadisilla alla, kust ta ise välja ei saanud. Sain ta õnneks õigel ajal kätte ja meiega on kõik korras."