Tihtipeale on leitud kassipojad veel väga noored, kinniste silmadega ja täielikult kassiemast sõltuvad. Seepärast palub Kasside Turvakodu kõiki inimesi, kes kassipoja leiavad ja temaga midagi teha ei oska — palun veenduge enne, kui pojad kaasa võtad, et kassiema on tõesti kadunud või teda ei saa enam kuidagi poegade juurde lasta.

Tihtilugu võib kassiema olla poegade läheduses, kas süüa otsimas või on ta hetkeks eemale hirmutatud laste või koerte poolt. Kõige parem on jätta kassipoegade asukoht meelde ja mõne aja möödudes minna uuesti vaatama, kas kassiema on tagasi tulnud või on pojad endiselt üksi. Teiseks võimaluseks on jälgida olukorda kaugusest, et inimesekartlik emakass julgeks tagasi poegade juurde tulla. Kui aga pojad on selgelt inimese poolt hüljatud — näiteks pappkarbis või kilekotis — siis tuleb tegutseda kiiresti, sest ilma kassiemata nad kaua vastu ei pea.

Ema juurest liiga vara ära võetud poegi on väga raske lutitada ja suureks kasvatada, sest kassibeebid on väga õrnad, nad tahavad ööpäev läbi ainult süles olla ning vajavad soojust ja lähedust. Inimesel on väga raske pakkuda nii pisikesele kassipojale samasugust hoolt ja samapalju tähelepanu ja lähedust kui seda teeb kassiema.

Väga kahju on kassilastest, kes piuksuvad ja meeleheitlikult lähedust otsivad, kes teevad kõik, et ainult inimese käe peale või sülle sooja saada ja kes oma pisikeste küüntega sihikindlalt sikutades inimese näo juurde ja õlale proovivad ronida.

Paneme ka lapsevanematele südamele, et õpetage oma lastele, kuidas on õige sellises olukorras käituda. Kui Sa pole kindel, mida teha, siis ürita kontakteeruda erinevate kassipäästeorganisatsioonidega, sest kogenud vabatahtlikud oskavad anda head nõu. Vastutustundlikult toimides annad suurema võimaluse kiisupoegadel ellu jääda ja aitad päästa tänavatelt pidevalt poegivaid kassiemasid.